Online butikker med transportbure til hunde

- kun annoncer for de bedste

hunde transport crash testDer er mange gode grunde til at bruge transportbure i bilen.Lyder det sandsynligt? Se videoen hos det tyske ADAC, som har testet de mulige konsekvenser, som det kan have, når hunden ikke er i transportbur. Et køb af transportbur er en engangsinvestering, som giver 100 % sikkerhed.(annonce)

Links til interessante sider om transportbure

Hundeudstyr på tilbud - stort udvalg af hundeartikler i almindelighed og transportbure i særdeleshed. Du kan blandt meget andet købe nogle af de transportbure, som ses på billederne her på siden.

Gode transportbure til hunde - denne side har ét mål: At samle så mange transportbure som muligt, så brugerne altid kan få de helt rigtige mål og materialer samt priser. Online salg.

FDM's info om transport i bil - i denne artikel kan du læse om, hvordan man opnår sikker transport af kæledyr i bilen. Udmærket info.

Dyrenes Beskyttelse om transport af hunde - Dette er en rigtig god artikel, som giver gode råd om transportbure i bilen. Der står også lidt om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal til udlandet med hunden.

Hvorfor vælge transportbure til bilen?

Nogle vil sige, at det er en smagssag, om man vi bruge en transportkasse/bur til transport i bilen eller blot lade den sidde på bagsædet, evt. med hundesele på.

Mit syn på det er, at transportbure og kasser er gode, først og fremmest fordi det er mere sikkert for dig og din hund - i hvert fald når vi taler om transport i bil transportburetbilen. Den største sikkerhed opnår man med et transportbur, som er placeret med siden til kørselsretningen, dvs. sådan at hunden vender med snuden ud mod siden. Ved en kollision vil denne placering give mindst skade. Foto: Deb, Flickr

Men der er også andre grunde. Se fx artiklen "13 gode grunde til at vælge transportbur i bilen". Det er nemmere at holde bilen ren, især når man har god bund til transportburet. En madras eller nogle hundetæpper. Når dét er sagt, vil jeg dog også sige, at jeg ikke synes om, at nogle mennesker bruger bure til hunden i huset. De skal efter min mening kun bruges til transport.

Skal burene have den såkaldte IATA-godkendelse?

Ja, hvis du skal have hunden med på en flyrejse. Men ellers er det lige meget. Fordelen ved IATA-godkendte transportbure er, at de fleste flyselskaber accepterer dem med det samme, alene fordi de har IATA-mærket. De fleste butikker med hundeartikler sælger de godkendte typer. Du kan læse mere om det her på siden.

Hvor stort skal buret være?(annonce)

Når du skal vælge størrelse, er der tre faktorer:


(se rådene fra Dyrenes Beskyttelse i linket ovenfor).


Konkrete eksempler på hundebure, som passer til bestemte racer

(Kun en vejledning).
Hunderace Minimum-længde på buret
Små hunde som fx Chihuahua og Yorkshire Terrier 50 cm
Cocker Spaniel og Beagle 75 cm
Border Collie 90 cm
Labrador, Dalmatiner 100 cm
Rottweiler, Berner Sennen, Newfoundlandshund 120 cm +
Meningen med denne guide er kun at vise et par eksempler på transportburestørrelser, som i de fleste tilfælde passer til bestemte hunderacer. Men inden for den samme race kan der være store variationer. En labrador, fx, kan variere meget i størrelse. Hos mange hunderacer er hannen markant større end hunnen. Derudover er der også forskel på, hvilken størrelse og form bestemte hunderacer trives med. Jeg har set jægere, som transporterer deres gravhunde i hjemmelavede bokse, som ligne små huler til deres gravsøgende hunde. De trives fint i disse mere lukkede miljøer, hvor andre hunderacer vil have det bedre med et større udsyn. Min egen breton har for vane blot at lægge sig ned og hvile, så snart hjulene ruller på bilen. Den ligger trygt og godt og har masser af plads.I mange butikker sælges burene i kategorier som transportbure til små hunde, bure til mellemstore hunde og store hunde. Nogle vil - i en absolut god mening - vælge et meget stort bur, men det er ikke altid en fordel, da hunde ofte er lidt mere rolige i bure, som passer til deres størrelse. Det gælder især for gravhunde og terriere; når jægere bruger helt små bure til deres gravsøgende hunde, er det ikke for at spare plads. Det er faktisk mere for hundens egen skyld.

Få autoburet lavet i specialdesign

Du kan også få en smed til at designe dit helt eget autobur, så det passer perfekt til bilen og vovsen. Her er vi oppe i den lidt dyrere ende, men resultatet er også sublimt. Se evt. mine links til smede, som laver bure til de firbenede:

Bach Technical ApS - Firmaet designer autobure efter dine mål. Medbring bilen og få det lavet perfekt. De laver også elementer til hundegårde. Firmaet ligger i Hobro (ligger på grænsen mellem Nordjylland og Midtjylland).

Alme Hundebure - Laver også transportbure efter kundens mål. Eksempler på gode bure med bund af rustfrit stål. Firmaet ligger i Guldborg (Lolland-Falster). Det er ikke alle firmaer, som sælger bunde eller madrasser til burene.

De forskellige typer

Transportbur i alu(annonce)

Alu-materialet har den fordel, at det er noget lettere end fx rustfrit stål. Hvis man ved, at buret skal flyttes, fx fra den ene bil til den anden, så er det en klar fordel at vælge alu. Prismæssigt kan denne type variere meget. Hos den butik, som jeg linker til under overskriften "Links til interessante sider om transportbure" koster et enkeltbur i alu over 1000 kroner afhængigt af bl.a. størrelse. Et dobbeltbur koster ca. 2500. Andre steder har jeg set dobbeltbure i alu til over 6000!

Alu og anodisering

Når du køber transportbure i aluminium, er det godt at undersøge, om burets aluminium er anodiseret. Det betyder, at materialet har fået en ekstra hærdning, hvilket gør det mere solidt. Når det er anodiseret, har det sværere ved at krakelere i overfladen. Hvis der ikke stå noget om anodisering hos din online eller off line-forhandler, vil jeg anbefale, at du spørger folkene bag butikken.

Bure lavet i stålgitre

Denne type hører typisk typisk til i kategorien billige transportbure, men er udmærkede i kvaliteten og fås ofte i galvaniserede materialer. Nogle af dem er lavet sådan, at de kan klappes sammen, når de skal transporteres. Mange af dem har en plastikbakke, som er nem at rengøre.

Transportkasser i plastik

De er meget lettere at løfte end de andre typer og fås ofte med IATA-godkendelse, så de kan bruges til transport med flyver. De fleste laves i slagfaste materialer. Se fx efter kasser i mærket Gulliver, Elba og Petsafe. Til de små hunderacer kan du få kasser, som både kan åbnes for oven og foran. De små bure er i øvrigt udmærkede til andre husdyr såsom katte og kaniner. De små Gulliver bure fås i små størrelse og kan fint bruges til din kat eller kanin. Læg mærke til, om der følger en madras eller bund med i købet.

Mulige alternativer - Bilen

I min stationcar bruger jeg et hundegitter, som sikrer, at mine to hunde bliver, hvor de skal. Jeg kiggede først på et originalt gitter til modellen, Peugeot 308 SW. Det kostede kr. 1700 + moms. Men man kan sagtens lave sit eget gitter, så længe man sikrer, at det er spændt ordentligt fast. Mere.

Alligevel vurderer jeg, at transportbure er lidt bedre, bl.a. fordi det er mere sikkert, når hundene skal ud af bilen. Når man bruger hele rummet som "bur", skal hundene være 100 % "vent-lydige", for ellers er det farligt, når man holder ved en vej og åbner bagklappen. Det tog lidt tid, før jeg fik trænet vores nye breton til at vente med at hoppe ud. Det virker bedst, hvis man laver venteøvelsen i alle tilfælde, altså også når man står et sikkert sted, hvor det kan være nærliggende bare at åbne bagklappen og lade dem løbe ud.

Flere links

transportbure crashtest

FDM om hunde i biler, transportbure m.m..
Citat:
"Der findes ikke en lovgivning, når det kommer til at transportere kæledyr i bilen."
Artiklen fremhæver dog, at løse kæledyr i bilen kan være farlige for bilens passagerer ved en kollision. (FDM)

Dyrenes Beskyttelse - Om ferie og transport.
Citat:
"Det er farligt at have sin hund på bagsædet, uden at den er spændt fast."
Senere nævner de, at en transportboks også kan være en god, sikker løsning. Artiklen opfordrer os til at overveje, hvad der vil ske ved en hård opbremsning, eller endnu værre: En kollision. Senere i artiklen:

"Hunden risikerer at ramme dig i nakken med voldsom kraft. Det kan være fatalt for både dig og hunden." (Dyrenes Beskyttelse).

Til daglig tænker vi ikke over de voldsomme konsekvenser. Men pludselig kommer uheldet. Og så kan man lige så godt være forberedt.

DBA - Den blå avis - Hvis du vil købe et brugt bur. De er ofte lige så gode som nye og koster meget mindre. Her på Hundetips.dk kan brugere i øvrigt oprette annoncer for brugte hundeartikler, fx transportbure. Se øverst.

Gul og gratis - Også et godt sted til brugte transportbure.

Krak om bure. Her finder du butikker med hundeartikler i dit lokalområde.

Dansk Kennel Klub har også skrevet gode artikler om brugen af transportbure til hunde. De fremhæver i artiklen "Transport af hunde", at der ikke er noget lovkrav om at bruge et transportbur, men alligevel er det det mest sikre for dig og hunden.

Trafikuheld på motorvej - Alle overelver, også hundene. Politiken skriver om trafikuheld, hvor to store hunde var i transportbure.

Skaber din hund sig, når den er i buret?

Så er den ikke den eneste. Men det går over efter nogle køreture. Min breton var ikke vild med at sidde i bilen de første 5-6 gange. Den peb og gøede. Men med et par korte køreture til hundens yndlingssteder får du hurtigt en hund, som frivilligt og med stor vilje hopper ind i bilen, så snart du åbner. Mine hunde er altid fulde af begejstring, når vi skal i bilen. Begynd med korte ture, som efterfølge af ture i det fri. Den vil hurtigt lære, at bilen er vejen til mange af de bedste oplevelser.

I øvrigt: Jeg lærer altid mine hunde, at de først på hoppe ud, når de har fået lov. På denne måde er du mere sikker, når du parkerer "farlige steder", fx ved store veje. Jeg bruger kommandoen "Bliv der!". Herefter venter jeg lidt og siger "Fri". Når man står midt ude på en markvej, hvor der ikke er trafik, kan det være fristende bare at åbne for transportburet og lade dem løbe. Men det er bedre for hundene at være vant til, at de først må hoppe ud, når de får besked på det. For hunde forstår ikke, at det er farligt at hoppe ud, når man er ved de store veje.

To hunde i samme bur?

Som udgangspunkt vil jeg anbefale, at man undgår at have to hunde i det samme hundebur. For et års tid siden mødte jeg en jæger, som havde en rigtig sørgelig oplevelse med to hunde i samme bur. Den ene bed den anden, formentlig fordi den følte, at dens territorium blev krænket af den anden hund. Denne oplevelse svarer til det, som andre hundeejere kan berette om. Men hvis der er tale om to hunde, som kender hinanden, vil de normalt ikke være noget problem at bruge ét transportbur til hundene. Jeg har selv mine to hanhunde det samme sted uden problemer. Når blot hundene er vant til hinanden, kan man roligt sætte dem i samme hundebur. Men undlad for enhver pris at fodre dem i buret, når de begge er der. I denne situation bliver de mere territoriehævdende over for hinanden.

Brugte transportbure

Eksempel på brugt transportbur (Savic)De brugte bure koster som regel halvdelen (eller mindre) end de nye. Og de er for det meste lige så gode. Her på siden kan du gratis oprette annoncer for brugte transportkasser til bilen eller andre formål. Se nederst på siden.

Købe online eller offline?

Personligt kan jeg godt lide at se på varerne i de fysiske butikker. Den traditionelle købsform gør, at man kommer til at stå lige over for transportburet og kan så at sige føle direkte på det og få det med det samme, hvis man vælger at købe det.

Men gennem tiden er det blevet meget tydeligt, at man kan se et langt større udvalg hos online butikkerne. Det er ikke sikkert, at den enkelte butik har flere transportbure at byde på end dem, som man besøger offline. Men når man er online vælger man som bekendt blandt butikker i hele landet. På denne måde er udvalget af bure til hunde langt større. Dette er en fordel, når man fx skal bruge buret til bilen. Nogle skal bruge transportbure til små hunde, andre til store. Og i de fysiske butikker oplever man ofte, at målene ikke lige er helt, som man ønskede. Der er ingen grund til at gå på kompromis. Når man handler hundeartikler online, finder man altid ind til det helt perfekte. Bemærk i øvrigt, at der ofte (men ikke altid) er gratis fragt, når man bestiller på nettet. Dette afhænger for det meste af den samlede pris på det, som du køber i butikken.

På nettet er der også gode muligheder for at købe diverse ekstra-udstyr til transportbure, fx madrasser og hundeskåle til vand og foder. Når hundene har været ude i våde områder, er det godt at lægge tørre madrasser eller hundetæpper ind i buret. På kolde dage vælger jeg også at tørre hundene lidt, før vi kører hjem.

Priser på burene

Jeg har set priser fra få hundrede kroner (brugte) og helt op til ca. 8000 kroner. Det sidste prisniveau er selvfølgeligt sjældent, men søger man efter transportbur i aluminium + lås / nøgle", kan der komme nogle eksempler på produkter, som er meget dyre. Normalt er der ikke noget problem i at vælge billige hundebure.

Kan man have to hunde i det samme transportbur?

Hvis hundene kender hinanden er det normalt ikke noget problem. Man bør dog undgå at smide kødben og mad ind til dem. Hvis hundene ikke kender hinanden, er det uklogt at have dem i samme bur. Det kan ende katastrofalt, hvis de kommer op at slås uden at kunne komme væk fra hinanden. Her er det bedre at holde sig på den sikre side og holde hunde i et bur hver eller sætte en skillevæg op i hundeburet. Det sidste kræver selvfølgeligt, at buret er stort nok, ellers bør man købe et mere. Jeg har haft to hanner i samme bur i fire år. Det er gået fint. De har masser af plads. Men jeg giver dem ikke kødben og mad på turen, hvilket heller ikke er nødvendigt. Hvis du alligevel skal købe et transportbur – online eller offline – kan du ligeså godt købe en række hundeartikler såsom skåle til vand, hundetæpper, legetøj. Når man køber bur, er det også godt at tjekke, om der er en god bund til. Bunde bliver typiske lavet i hård plast eller metal.

Husk sommervarmen

Når vi nærmer os sommertid, bliver det direkte livsfarligt at have hunden i bilen. Under selve kørslen udgør det sjældent noget problem. Men når du parkerer i sommertiden, bør hunden aldrig blive i bilen. Selv ved grader omkring 13-14 kan temperaturen i bilen hurtigt komme op på livstruende højder. Nogle regner med, at man blot skal have lidt vand i transportburet og så ellers skynde sig ind til Bilka. Problemet er bare, at folk ikke er klar over, hvor meget temperaturen kan stige, ligesom de ikke helt tænker over, at køen i storcentret kan være lang. Meget lang.

Hvis du ser en hund, eller andre dyr, som ser ud til at lide i en varm bil, kan du ringe 1812. I akutte situationer kan du være nødt til at smadre en rude for at få hunden ud. Gå efter den rude, der sidder længst væk fra hunden.

Hundekataloget med transportbure

Hvis du har nogen kommentarer eller spørgsmål...

Nederst på siden kan du indsende en kommentar til denne artikel. Jeg svarer hurtigt. Ha' en fantastisk dag med hunden, og husk: Sikkerhed kommer først!

Gør det selv-hundebure

Uanset om du har ti tommelfingre eller er uddannet tømrer, så vil det ikke være noget problem at kreere sit eget transportbur hjemme i garagen. Jeg har set fremragende resultatet af krydsfiner og gitre. Fordelen ved gør det selv-løsningen er, at man helt selv kan bestemme målene. Nogle gange har købeløsningerne bare ikke den helt rigtige bredde eller længde til ens Peugoet 308 eller Mercedes. Ved at bygge det selv kan man få det til at passe ned til sidste millimeter.

Økonomisk er der en klar fordel, idet priserne på materialerne er meget lavere end prisen på et nyt transportbur. Men tidsmæssigt kan det for de fleste slet ikke betale sig. Man skal derfor nærmere gøre det, hvis man synes, det er sjovt at bygge det. Man sparer ikke det helt store. Især ikke hvis man søger på nettet efter hundebure på tilbud (fx oprydningsudsalg eller outlet). Outlet findes ganske vist mest inden for tøjbranchen, men inden for hundeartikler kan der også være produkter, som simpelthen er gået af markedet.

Hundebur til Mercedes E-klasse.

Besøg vores sponsor:
Hundeudstyr på tilbud>>

Kontakt: info A hundetips.dk