Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Rottweiler

 

Kunne du tænke dig at vise din rottweiler her? Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

rottweiler

 

Særlige egenskaber:
Den ofte frygtindgydende rottweiler stammer fra tyskland. Det er en stor, robust og stærk hund.
Denne viljestærke og intelligente hunderace med naturligt vagtinstinkt kræver en fast og konsekvent hånd. En ikke-socialiseret rottweiler kan blive dominerende, destruktiv eller ligefrem farlig. Det erderfor vigtigt, at dens ejer tydeligt viser, hvem der er leder.
Den elsker at lege og kræver til tider megen opmærksomhed.

 

Udseende
En rottweiler bliver ca. 60-68 cm høj (hunnerne 55-65cm). Den er kompakt og muskuløs. Sort med aftegninger, især på brystet.
Den såkaldte "Rottweiler Welfare Association" anbefaler bl.a., at potentielle ejere overvejer, om de har evner og tid til at opdrage denne eller andre lignende vagtsomme hunderacer.

Se bl.a. Hunderacer på En.Wikipedia: Rottweiler.

 

Vagthunde
Nogle hunderacer egner sig bedst som vagt-hunde. En typisk vagt-hunderace er tidligere nævnte Rottweiler eller Bull-Boxer. Sidstnævnte er en blanding mellem Boxeren og Staffordshire Bull Terrieren. De ernormalt 41 til 53 cm og vejer fra 17 til 24 kg.

 

Kilder:
The Royal Canin Dog Encyclopedia
Lademanns Store Hundebog

 

Brugerkommentarer til denne side:
Hej. Mange tak for en rigtig informativ hjemmeside, som er dejlig brugervenlig.
Jeg bliver dog nødt til at betænke mig lidt ved jeres beskrivelse af rottweileren, som I får til at lyde som en meget lidt attraktiv familiehund. Jeg er selv ejer af en dejlig han-rottweiler på toår og har aldrig haft hund før. Men ganske almindelig sund fornuft og faste rammer har min kæreste og jeg fået en rigtig dejlighund, der på ingen måde er frygtindgydende eller farlig. Han er glad for børn, en smule doven, virkelig loyal og lystrer og lærer nye ting helt vildt hurtigt. Han er uden tvivl den bedstefamiliehund man kan forestille sig.
Jeg har vedhæftet nogle billeder til jeres hjemmeside.
Mange hilsner
Henriette
Hundetips takker for de flotte billeder og for den vigtige kommentar til beskrivelsen af rottweilerens egenskaber.

 

Se flere flotte billeder af rottweilere her.

 

 

Rottweiler video-klip:

Blanding mellem rottweiler og grand danois:

grand danois

I forskellige dele af verden ser man rotweileren anvendt som sporhund, førerhund, politihund og meget andet. Det er således en meget alsidig hund.

tilbage til HunderacerStort hundebur - Flygodkendt

LinksSamling af transportbure: Hundegaardtilsalg.dk


© Hundetips.dk