Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Køb økologiske produkter til din hund

Økologien har gjort sin entre i stadigt flere danske hjem. Det er en fordel for naturen og dyrevelfærden hos produktionsdyr - og for hundene.

Når den økologiske vare bevæger sig fra jorden til bordet, er der hele vejen taget hensyn til både natur og dyrevenlighed.

Pga. de strenge regler for produktionen har de økologiske varer et lavere indhold af giftige metaller og pesticider. Tidsskriftet British Journal of Nutrition har desuden påvist, at økologisk kød indeholder op til 50 procent flere omega-3-fedtsyrer, hvilket bidrager positivt til den samlede kostplan.

Ud over den ernæringsmæssige fordel bidrager økologien også til bedre dyrevelfærd. Dyr i økoproduktioner har mere plads at bevæge sig på. De skal have levevilkår, som i højere grad imødekommer deres naturlige adfærd og behov. Desuden får økodyr selv økologisk foder, hvilket er med til at holde den gode udvikling i gang.

Vær stadig kritisk

økologisk hundefoder aktive hunde
Når man spørger sin dyrlæge, er svaret, at foderet skal have den rigtige sammensætning af råvarer og energikilder. Det giver ingen mening at fylde hunde med foder, som eksempelvis har et alt for højt indhold af majs og korn. Uanset om det så er økologisk eller ej. Med en passende sammensætning af protein, fedt, vitaminer og fibre har du det rigtige hundefoder. Og da hunde har forskellige behov alt efter alder og aktivitetsniveau, er det klogt at rådføre sig med dyrlægen, før man vælger foder. Foto: FlickR VictorHer kan du købe økologiske produkter til hunden:

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk