Hundetrimmer til salg

Nedenfor viser jeg annoncer for hundetrimmere. Hvis du klikker på et billede eller et link, kommer du til siden Petlux.dk. Det er en højtvurderet e-shop. Den har rigtig god vurderinger på Trustpilot, og så er den e-mærket.

NYHED: Billige hundetrimmere hos Proshop.dk - fra 136 kr.

(reklame)

Webshops testet i juni 2024

         

Hundetrimmer - Eks. 1

Moser Max 50

Topratings hos Amazon.de

elektrisk moser max hundetrimmer til salg

Eks. 2

Uden ledning

Oster trimmer Pro3000i

Høj kraft

trådløs oster trimmer hunde elektrisk

Eks. 3

Billig

Eldorado CP-6810

Med kuffert

billig trådløs hundetrimmer elektrisk

Tips

hundetrimmer I sjældne tilfælde kan hunde være lidt utrygge ved elektriske hundetrimmere. Men de kan næsten altid vænne sig til lyden.

Man skal blot sørge for, at den får lov til langsomt at nærme sig den nye elektriske hundetrimmer. Tænd for den, mens hunden er på en passende afstand. Hav et par godbidder klar. Det gælder om, at hunden vænner sig til trimmeren og dennes lyd.

Nogle hundeejere oplever, at hunden er mere tryg ved klipning, når den er i haven. Men dette kan være meget forskelligt fra den ene til den anden.

UDENDØRSKLIPNING er klar at anbefale. Der er ikke noget mere besværligt end at trimme hunden indenfor. Når man går i haven med sin elektriske hundetrimmer, så behøver man ikke bekymre sig så meget for renheden omkring sig. Jeg går altid udenfor, når hunden skal trimmes. Selv hvis der er minus 10 grader derude. Det er trods alt nemmere at tage noget passende tøj på i kulden - frem for at skulle feje hundehår / pels op i huset. Her på siden er der også en film om hundetrimmere. (Foto: Shelley Groomer (professionel hundefrisør), Flickr).

Hvilken trimmer skal man købe?

Gennem tiden er trimmerne bare blevet bedre og bedre. Det betyder, at de fleste er brugbare. Men nogle professionelle hævder, at de billigste ikke har den samme holdbarhed som de dyrere profesionnelle modeller. Hvis man blot bruger den en gang om ugen eller to, virker de helt fint med en billig hundetrimmer (se fx produktet øverst til højre (Billig trådløs hundetrimmer i kuffert. )). Det er selvfølgeligt også væsentligt at nævne, at der ofte findes gode tilbud / priser på webshops. Men til hyppigere brug - fx når man har flere hunde eller hvis man tilbyder pelspleje som professionel - er kvalitetstrimmerne et must. Du kan finde flest eksempler til salg ved at søge på Google. Men man kan også finde gode trimmere på Amazon.com. Her er der også gode muligheder for at købe tilbehør, fx skær og afstandskamme til hundeklipperen. Men man skal bare være opmærksom på, at der kan komme told på, når man bestiller noget fra lande uden for Europa. Ser man bort fra dette, synes jeg, at Amazon er et godt sted at købe hundetrimmere. Tjek i øvrigt, om der er ekstra udstyr til salg, fx afstandskamme, skæreblade og nye batterier til klipperen. Man får også ofte brug for trimmerolie til skærene. De meste tilbehør er billigt, idet der er tale om små ekstra-produkter.

Moser Arco 1854 trådløs hundetrimmer.

Hvad koster en hundetrimmer?

I de fleste butikker varierer priserne fra et par hundrede til et par tusinde. Omkring 1000 kr. er en passende pris for en god trimmer. Det er ikke muligt at give et helt præcist svar på spørgsmålet "hvad koster en hundetrimning?", men det er let at sammenligne priser på Google.

Tilbehør

På de sider, som jeg linker til, er der masser af tilbehør til trimmere. I kategorien finder man ekstra klippeskær, afstandskamme og olie til klipperen. Det er vigtigt at kontrollere, at det pågældende ekstraudstyr passer til din trimmer. Under hver beskrivelse af produktet skriver de typisk, hvilke trimmere udstyret passer til, fx "passer til Moser Arcer trimmer 1854" eller "skær til Oster Golden". Hvis du foretrækker at have en god gammeldags saks liggende ved siden af, kan du også få dem. De koster ikke meget. En god udtyndersaks er et must, når man plejer hundens pels. Nogle foretrækker at bruge et forklæde. Det er mest til professionelle, som klipper flere om dagen. Blandt de lidt dyrere produkter er der også trimmerborde og føntørrere til hunde.

Bedst i test og anmeldere

Endnu en fordel ved at købe tingene i netbutikker er, at man ofte kan se vurdering, anmeldelser eller "best i test". Den tidligere nævnte Amazon er det sted, hvor du kan finde flest vurderinger (og i øvrigt også tilbud). Det gælder især, hvis du leder efter vurderinger af mere specifikke produkter. Fx skær til Moser Max 50 eller 45 trimmer eller skærehoved eller afstandskam. Den slags "mindre produkter" kan det nogle gange være sværere at finde vurderinger af.

Her på siden er det selve netbutikken, der bliver vurderet og ikke det specifikke produkt. På siderne, som jeg linker til, kan du dog ofte se brugernes / kundernes meninger om trimmerne og tilbehøret.

Trådløs hundetrimmer

Nu er jeg selv typen, der ikke vil have for meget bøvl med hundene, hundeartiklerne, og ikke mindst pelsplejen og trimmeren. Derfor ser jeg den trådløse hunde trimmer som klart den bedste. Nogle vil indvende, at man så har bøvl med at oplade og senere skifte batteri på klipperen. Dét ser jeg ikke som et problem. I henseende til opladningen kan man vælge én med holder. En klipper med holder skal bare stå klar hele tiden. Den eneste ledning, som du skal bøvle med, er den, der går op til din oplader / opladerstik. I øvrigt er de nye typer af så høj kvalitet (litium-batteri), at de holder så længe og er så kraftige, at der ikke er nogen grund til at vælge den med ledning.

Med to batterier. HVIS man hører til dem, som synes, at det er noget bøvl at skulle vente på opladningen, så bør man vælge en hundetrimmer med to batterier. Sådan gør de professionelle, som skal klippe flere om dagen. Med et ekstra batteri (ofte lithium) er klipperen hele tiden klar. Nogle af dem ligger dog i den dyre ende, men der er ofte muligheder for at finde gode tilbud, så det ikke kommer til at koste for meget.

Til langhårede hunde

Når man arbejder med hundetrimmeren på en langhåret hund, kan man opleve, at trimmeren skal "kæmpe" imod filtret pels. Derfor kan det være en fordel med en kraftig trimmer med mange watt. Desuden må man regne med, at hunden ikke velvilligt lader siger trimme de første par gange.

Trimmer med ledning

Men så alligevel: Valget beror jo på smag i sidste ende. Og nogle vælger trimmeren med ledning, fordi de alligevel klipper hundens pels det samme sted hver gang. Derfor gør det ikke noget, at der er en ledning på. Og så skal den jo i sagens natur ikke oplades som den anden type. Jeg vil dog anføre, at argumentet om, at den er stærkere og mere pålideligt ikke helt holder. I hvert fald ikke, hvis du vælger en "håndfri" / uden kabel af god kvalitet. Groft sagt er det et spørgsmål om pris. Men kig evt. på et bestemt mærke, fx Moser, og undersøg så modellen på nettet. Der er mange - også i fx Tyskland, Sverige - som deler ud af deres erfaringer med helt konkrete elektriske hundetrimmere.

Hunden har filtret pels

Professionel hundetrimmer giver gode råd.

Hvordan trimmer man en hund?


Se filmen her

Resume af filmen
  • Børst først den filtrede pels ude i enderne. Forsigtigt, og gå dernæst længere ind, og brug til sidst kammen. Klip filtret pels, hvor det er nødvendigt.
  • De fleste hunde kan vænne sig til behandlingen, blot man har tålmodighed.
  • Det er bedst at trimme hunde efter årstiden. Mange hunde vil nyde at have kortere pels i sommerhalvåret.
  • Hunderacer med krøllet pels er sværere at arbejde med.

Ligesom med andre former for hundepleje at det bedste at forebygge mod filtret pels hos hunden eller katten. Nogle racer kræver børstning en gang om ugen, andre nærmest hver dag. Det bør man også betænke, når man vælger hunderace. For nogle racer får næsten ikke filtret pels, mens andre, fx langhårede racer og de krøllede, har større tendens til at udvikle problemet. Ang. spørgsmålet "hvad koster en hundetrimning?" bør også medregne, hvor svær hunderacen er at trimme samt hvor filtret pelsen er blevet.

Emner: Elektrisk hundetrimmer, køb hundeartikler på nettet, online salg og bedst i test, tips. Se evt. hovedsiden, Hundetips.dk, hvor du kan få flere gode råd til træning med hunden.

Spændende artikler:
Kan hunde se farver?

Professionel hundefrisør?

(Foto: Shelley Groomer, Flickr).

Nogle gange er det rart og lærerigt at bestille en professionel hundefrisør, som kan sørge for, at pelsen bliver klippet og udredt helt perfekt. Samtidig med at hunden får kørt hundetrimmeren igennem pelsen, kan man få svar på spørgsmålet "hvordan trimmer man en hund?".

Deres priser er ofte i den høje. Derfor foretrækker jeg at bruge min egen elektriske hundetrimmer og så nogle gange tage turen til den professionelle. Nu er det forskelligt, hvad de tager prismæssigt. Men nogle er så dyre, at man for det samme beløb kan købe en trimmer med levering og det hele. Dette sætter tingene i perspektiv.

Fordele ved pelspleje generelt

Om sommeren har en trimmet hund det meget bedre, fordi den bedre kan undgå varmen, når pelsen er kortere. Når man bruger hundetrimmer, er der også den fordel, at man bedre kan opdage utøj såsom lopper og skovflåter i pelsen. Det drejer sig derfor ikke kun om det rente æstetiske, men også om at holde hunden sund og fri for utøj. Hertil kan du i ørigt med fordel købe en loppespray. De fås både til påføring direkte på pelsen og til behandling af hundens omgivelser, fx hundekurven, hvor der ofte kan gemme sig mange lopper og flåter. Med lidt rettidig omhu kan du gøre hundens næsten (men aldrig helt) fri for lopperne. Børster og hundetrimmere er et par vidunderlige redskaber i den sammenhæng.

Kan man ikke bare bruge en trimmer til mennesker?

Her bliver jeg svar skyldig. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge min skægtrimmer til hunden. I så fald ville jeg i hvert fald ikke bruge til mig selv igen. Min hundetrimmer bliver nemlig brugt næsten overalt på hunden. Et af de største problemer var faktisk, at pelsen nede ved bagenden blev beskidt, når hunden havde tynd mave. Løsningen er helt enkel: Let trimning fra benene og opefter. Herefter går hunden ikke ind med "ulækker" pelsen omkring området. Heller ikke efter tynd mave. Men det er således også indlysende, at jeg ikke vil bruge den samme trimmer til skægget eller håret bagefter. En hundetrimmer er til hunde. En mennesketrimmer er til mennesker.

Princippet gælder også andre ting. Hundeartikler er til hunden, og ikke mennesker. Således bruger jeg heller ikke en køkkensaks til hundens pels. Det er ulækkert at tage den ind igen.

Nogle påstår, at mennesketrimmeren er billigere og kan det samme. Det sidste tror jeg godt på, men efter flere Google-søgninger kan jeg konstatere, at hundetrimmere til salg ikke er dyrere. Snarere tværtimod.

Arbejde som hundefrisør

Man kan også arbejde som hundefrisør. Uddannelsen tager 3 år, og du lærer både at omgås hunde og at trimme og pleje dem. Du kan læse mere om arbejdet hos Uddannelsesguiden (UG): Hundefrisør - hundetrimmer.

Opladning

Ligesom med andre genopladelige apparater er det klogt at kigge i manualen, før man går i gang. En hundetrimmer kan sagtens være fuldt opladet, når du pakker den ud, andre gange skal den ligge i laderen i 12 timer, før den er klar. Ofte bliver man vejledt til at lade den ligge i længere tid, når det er første gang man trimmer hunden med den.

Det gode ved elektriske ledningsfrie hundetrimmere er, at de holder så længe. Min kan eksempelvis køre i næsten 20 timer, før den skal til genopladning. De gode lithium batterier er en force. Det føles næsten, som som den aldrig behøver. Og styrken er helt fin.

Brugte hundetrimmere

Hvis man skal vælge en brugt hundetrimmer, vil jeg anbefale at købe en, som nærmest kun lige er taget ud af æsken. Ellers er det for risikabelt med brugte produkter, selv om der er mange af dem på dba.dk og andre steder, hvor de ikke koster meget. Problemer er, at du næppe kan få noget eksakt at vide om, hvor meget den har været brugt. I værste fald køber du en hundetrimmer, hvor batteriet kun virker til et par opladninger. Når man køber nyt batteri til en hundetrimmer, opdager man, at priserne ligger et sted, hvor man næsten lige så godt kan købe en ny. Det har producenterne naturligvis regnet med. Det samme gælder jo, når du eksempelvis skal have nyt batteri til din iPhone. Det kan simpelthen ikke betale sig.

Hunderacer har forskellig pels. Nogle har lang pels med tyk underuld, mens andre er korthårede, og andre har krøllet pels. Hvis man vil have en hundetrimmer, som passer til de fleste typer, er Moser Max 45 eller 50 et godt bud. De fås med forskellige skærehoveder, således at du kan finde det helt rigtige til netop din hund.

Uanset om pelsen er kort, lang, krøllet eller glat, kan den bruges. Hvis du vil være på den sikre side, kan du også kontakte webshoppen med hundeartikler. Nogle steder har de online chat, og andre har en support, hvor man kan ringe eller skrive. Et spørgsmål angående hundetrimning og valg af hundeklipper vil være meget nemt for dem at besvare. De får den slags spørgsmål hele tiden og ved derfor præcist, hvad der passer til din hunderace.

Professionel trimning / klipning af cocker spaniel:Se filmen her

I videoen kan du se et eksempel på, hvordan man trimmer en cocker spaniel. Hundefrisøren gennemgang alle de væsentlige områder. Ørene bliver undersøgt og trimmet. Området omkring hovedet og næsen, og hun forklarer hele vejen igennem, hvad man bør være opmærksom på, og hvilket udstyr man kan bruge.

En cocker spaniel får let filtret pels omkring ørene og ned ad benene og omkring poterne. Hvis man er særligt opmærksom på disse områder (2-3 gange om ugen), bliver det lettere at holde pelsen. En hundetrimmer er god at have, idet noget af pelsen har en tendens til at vokse hurtigt.

Trimning af hund med underpels / dobbelt pels

Der er forskel på, om man trimmer hunde med eller uden underpels eller underuld. Hvis det er den sidste type, foregår klipningen på en lidt anden måde. Det gælder fx hunderacer som schæfer, Akita, Alaskan Malamute og Shiba Inu. De har en hård, lang yderpels og en blød og meget tæt underpels. Det er en stor fordel (hvilket hun også viser i videoen), at man bruger børster, der kan reducere fældning. I Danmark har vi de såkaldte filterknusere og Furminator long hair til det arbejde. Den professionelle hundefrisør har flere gange vundet præmier for sit arbejde, fx British Groomer of the Year Award 2006 og mange andre siden.

Nogle af disse hunderacer med tyk underuld har typisk ekstra tyk pels omkring halsen (halsbåndområdet). Her bør man arbejde ekstra grundigt. Jeg har selv en blanding af collie og golden retriever. Denne "race" får rigtig meget pels ned ad brystet. Både under- og overpels. Hvis man ikke børster dette område med en hård børste eller trimmer det med elektrisk hundetrimmer, kommer det meget hurtigt til at filtre og bliver til en klump.

Tidligere argumenterede flere for, at hundetrimmere med kabel / ledning var de bedste. Man mente, at der kom mere "power" på den slags. Men i dag udvikler de trimmere med litium-batterier, som er så effektive, at det næppe giver mening at plædere for kabel eller ledning. Selv er jeg inspireret af de professionelle typer, som de bruger hos dyrlægen. Hvad angår priser og anmeldelser, kan man se en sammenhæng: De dyre får generelt bedre vurderinger i "bedst i test". Pris og kvalitet hænger sammen, når man køber hundetrimmer.

Videon handler ikke kun om trimning af hunde. Den afslutter således med råd om at give hunden den rigtige kost og en passende mængde motion.

Nye batterier til hundetrimmeren

Hos den webshop, hvor du køber din hundetrimmer, kan du næsten altid få nye batterier, når du har brug for det. Når man søger efter "batterier", kommer der hos de fleste webshops, som har trimmere, 10-12 søgeresultater. Herefter kan man se, hvilket produkt de forskellige batterier passer til. Fx er der batterier til Oster Pro 3000i, erstatningsbatteri til klipperen Moser Arco 1854 samt diverse produkter til Petsafe. Nogle spørger "hvor længe holder batterier til trådløse elektriske trimmere?". Det afhænger selvfølgeligt meget af, hvor meget og hvordan du bruger den. Hvis du fx har en collie, som kræver meget pelspleje, kommer du til at bruge klipperen noget mere, end hvis du fx har en labrador, som kun lige skal studses et par gange om måneden. Men alt i alt er kunderne meget tilfredse med holdbarheden. Det kan du fx se, hvis du undersøger anmeldelser på Amazon.de.

Klippeskær og afstandskamme til trimmer

Når du besøger en butik med klippeskær og afstandskamme, vil du normalt se et meget stort udvalg. Det kan blive meget uoverskueligt, hvis man ikke tager udgangspunkt i trimmerens mærke og model. Hvis du eksempelvis har en Oster Pro i 600, skal du fortælle ekspedienten, at det er netop den model du søger skær eller kamme til. Hvis du besøger en webshop, skal du lægge mærke til modelbetegnelsen ved hvert produkt. Uanset hvad du vælger, så husk på, at du har 14 dages fortrydelsesret. Nogle butikker giver mere.

På Youtube findes der guide, der viser, hvordan man monterer afstandskamme og klippeskær. Men normalt kan man gætte sig til, hvordan de skal monteres. I mange tilfælde kan det godt betale sig med en gør-det-selv-løsning, ikke mindst når man påtænker, at arbejdet skal udføres mange gange i hundens liv. Det kræver blot en hundetrimmer i ordentlig kvalitet og lidt erfaring, evt. med hjælp fra hundeejere, som har gjort det før.hundetrimning med trimmerbord