Hundebur til labrador

Hård plast

hundebur til labrador flygodkendt til hunde

Stål

bur til labrador

Stof / Kanvas

labrador bur hundebur

Hvilken størrelse til en labrador

Ifølge Dyrenes Beskyttelse skal en hund kunne 1) stå oprejst samt 2) ligge ned, når den er i et hundebur.

I racestandarden for labrador står der, at en labrador normalt har en skulderhøjde på 56-57 cm (hanner). Derfor bør man gå efter bure, som måler mere end 70 cm i højden. På denne måde kan hunden løfte hovedet i buret.

Eksemplet ovenfor er dog kun en meget generel rettesnor. For der er store variationer i racens størrelse.

Plast, Stål, Alu eller Stof / Kanvas?

Fordele ved plastbure

De vejer ikke meget og fås til lavere priser end fx alu-bure. En anden fordel ved plastbure er, at de kan deles i to, således at bunden kan bruges som hundeseng. På denne måde kan en ung hund hurtigere vænne sig til at være i et hundebur.

Fordele ved stål

Holbarheden er klart en fordel. Prismæssigt er de også overkommelige.

Fordele ved alu

Alu-materialer er lette og alligevel holdbare. Og så synes mange, at de rent æstetisk er bedre. Men det beror i sagens natur på smag.

Fordele ved stof / kanvas

Denne type vejer mindst af dem alle. Et hundebur i stål er meget tungere og derfor vanskeligere at flytte rundt på. Priserne på stofbure er også i den lavere ende, afhængigt af, hvad man vælger.

Tips

Hvis din hvalp ikke er glad for at sidde i dit hundebur i bilen, er det en god idé at begynde med korte tur. Hvalpen vil hurtigt vænne sig til det. Hunde er forskellige, men man kan regne med, at den vil tage det helt roligt efter mellem 10 - 15 ture. Der er dog forskelle.

Billige hundebure. Min erfaring er, at de dyre ganske vist er lidt mere solide end de billige typer. Men forskellen er efter min vurdering så lille, at der ikke er nogen grund til at ofre store beløb på transportburet til labradoren. Og hunden er i hvert fald ligeglad med, om vi taler om priser i nærheden af 2000 kroner eller blot 500.

Vi har en sektion med Billige hundebure her.