Hundebur til Collie - Langhåret

Hård plast

collie hundebur

Stål

hundebur til schæfer

Stof / Kanvas

Gulliver 4 transportkasse flygodkendt til hunde 71x51x50 cm

De rigtige mål til en collie

Ifølge racestandarden for collie har hunden følgende højdemål:

Hanner 56 – 61 cm. Tæver 51 – 56 cm.

Disse mål bør sammenholdes med de gode råd, som Dyrenes Beskyttelse giver til valg af hundebur. Organisationen anbefaler, at man vælger et hundebur, som giver hunden mulighed for at ligge ned og stå op. Du bør med andre ord kigge på højdemålet og så lægge et godt stykke til, således at du sikrer, at hunden får bevægelsesfrihed.

collie racestandard hundebur til collie

GUiden ovenfor skal dog kun opfattes som en meget generel rettesnor. For det første kan hundene variere i størrelse (måske har du en blandings-collie). For det andet er hundenes temperamenter forskellige. Nogle har det fint med et hundebure, der kun lige passer. Andre kræver måske lidt mere. Desuden bør man medtænke turene længde. Hvis du kun tager korte ture i bilen, og hvis hunden sjældent skal sidde og vente i buret, så er kravende naturligvis anderledes.

NÅR HUNDEN ER HVALP, kan et hundebur til en voksen forekomme temmelig stort. Og de fleste vil nok foretrække ikke at skulle købe bur to gange. Løsningen på dette problem er at købe en skillevæg til sit hundebur. På denne måde kan du halvere pladsen, så længe hunden er i hvalpestadiet. Herefter fjernes skillevæggen, og hunden har fuldt plads.

Alu, Plastik, Stål eller stof / kanvas?

Når man har målt hunden og fundet ud af, hvor stort hundeburet skal være, står man over for valget mellem bure i alu, plastik, stål og stof / kanvas. Alle typer har både fordele og ulemper. Det gælder i forhold til produktets priser, holdbarhed, udseende og meget mere. Burene i plast og stof er som regel de billigste, og de er ligeledes de nemmeste at flytte rundt på. Personligt vurderer jeg, at burene i alu er de flotteste, og de ser lidt mere "professionelle" ud. Bure i stål er gode, relativt billige - men der er én ting, som generer mig lidt ved stålbure: De giver en lidt klirrende larm, som høres, mens man kører. Her er plast, stof og alu bedre.

Bliver din collie urolig i buret?

De første ture i bilen kan være lidt af en udfordring. Men der er ingen grund til bekymring, endsige til opgivelse. Stort set alle hunde vænner sig til at være i et hundebur i bilen. Det er blot et spørgsmål om at vænne den til det. Med lidt positiv psykologi kombineret med racekendskab kan man komme langt. Lad mig begynde med at fortælle, hvordan min hund klarede sig igennem. Da den var otte uger gammel kørte vi hjem fra vores kennel med hvalpen siddende på skødet. Ud over denne tur kom den ikke med i bilen, før den var blevet lidt ældre. De første par ture i et hundebur bliver ikke nogen succes. Din collie vil sandsynligvis begynde at pive, gø og kradse. Giv den blot en kort tur i hundeburet. Lad den forstå, at turen i buret er lig med en tur ud til alle de gode oplevelser. I mit tilfælde skulle hunden med ca. 5 gange, før den holdt op med at "skabe" sig i bilen. Din hund skal måske have flere eller færre ture. Dette er meget forskelligt.

Glem ikke at lægge alle de gode ting ind i buret: Smid lidt godbidder, sørg altid for, at der er vand derinde osv. Nogle hundeejere har også haft succes med at lade hunden komme ind i sit hundebur i huset. Bare et par gange. Og så derefter ud i bilen.

Adfærdspsykologi: Din collies verden er i høj grad præget af associationer. Det betyder, at den forbinde de forskellige oplevelser med hinanden. Det klassiske eksempel er lyden af en hundesnor, som hunden hurtigt forbinder med en gåtur. Det gælder om, at den også kommer til at forbinde turen i bilen, og altså i hundeburet, med noget positivt. Her kan du selv finde på forskellige måder at gøre det på.

Besøg Petdreams.dk - Masser af hundebure