Hundebur i aluminium (alu)

Samling af hundebure i aluminium

Klik på en annonce for at komme videre til webshoppen. Hvis du har spørgsmål til siden, et du velkommen til at lægge en besked. Brug knappen "Kontakt" nederst til højre.

Denne side er en del af Hundetips.dk. På disse undersider kan du læse om hundeartikler, særligt hundebure / transportbure.

Alu i S,M,L eller XL

hundebur i aluminium alu

72x80x65 cm (flere mål)

Kit med transportsnor og 4 hjul til Cosmo transportboks

Bedste kvalitet

Gulliver 4 transportkasse flygodkendt til hunde 71x51x50 cm

Fordele ved hundebure i aluminium

✅ Metallet er stærkt, men alligevel let.

✅ De er mere solide end stof, kanvas og plast.

✅ Miljø: 100 % af materialet kan genbruges.

✅ Rent æstetisk passer de bedre i en bil, ligesom de bevarer den pæne farve over tid.

✅ De larmer/rasler ikke ligesom stålbure.

Et stærkt, men let materiale

Hundebure i aluminium bliver mere og mere populære. Det er der gode grunde til.

Som enhver fysiker vil bekræfte, er aluminium det metal, som har det bedste forhold mellem vægt og styrke. Med andre ord: Man får et stærkt materiale, uden at hundeburet bliver tungt at flytte.

Desuden er mange hundebure i aluminium gjort ekstra slidstærke ved hjælp af processen anodisering. Der er tale om en behandling af materialet, som gør overfladen meget stærkere, således at den ikke krakelerer.

Den stærke overflade medfører også, at du undgår farveskift i metallet. Hundeburet bevarer den samme rene farve over det hele, hvor fx stålbure ofte får en kedelig grålig farve nogle steder.

Hvis overfladen i metallet krakelerer i et stålbur, vil man kunne se det lyse metal lige under, og kort tid efter: Rust. Dette problem opstår ikke, når man vælger et hundebur i aluminium.

Nogle af de viste modeller ovenfor fås også med to døre.

Alu-vægge eller stænger?

De fleste hundebure i alu har både aluminiumsvægge og stænger, fx som på billederne ovenfor. Det er en smagssag, om man vil bruge det ene eller det andet, ligesom det er et spørgsmål om tilvænning fra hundens side. Fordelen ved alu-vægge er, at hunden i højere grad oplever det som en ”hule”, mens stængerne giver bedre udsyn. De fleste vælger en kombination.

Priser på alu-bure?

Nogle vil hævde, at prisen er et minus, når man køber hundebure i alu. Men på længere sigt er det ikke sikkert, at du gør et bedre køb, når du vælger bure i stål eller plast, ligesom du heller ikke nyder godt af alle de fordele, som ses på listen øverst på denne side.

Når man handler hundeartikler online, er der altid muligheder for at finde hundebure på tilbud. Nogle gange skal online-butikkerne bare af med nogle produkter, som ikke skal være i sortimentet mere. Andre gange giver de tilbud for at tiltrække flere kunder. Uanset årsagen har du altid mulighed for at finde dit alu-bur til lave priser.

Tilbehør til aluminium-hundebur

Når man køber et alu-bur, får man ofte diverse tilbehør med. Fx hundetæpper og velcro i bunden til skridsikker montering. Ved hvert produkt bør alle former for ekstraudstyr fremgå. Jeg anbefaler, at man også køber hundeartikler som fx vandskåle, der kan monteres i hundeburet. Et par tyggeben er også fordelagtigt, især hvis du har en hvalp eller unghund.

Kan din hund ikke lide at være i buret?

Når man kører med hunden i transportbur de første par gange, vil den normalt opleve et vist ubehag. Den forstår ikke helt, hvad der foregår, og hvor den skal hen. Men efter et par køreture på vej til hundetræning, jagt - eller hvad du nu laver med din hund - vil den vænne sig til det. I sidste ende vil hunden se opholdet i sit hundebur som vejen til det gode i livet.

Mine hunde skulle have ca. 10 ture, før de vænnede sig til det. I dag løber de hellere ind i bilen end ned til en anden hund på vejen. Så stærk er den positive association til bilen og køreturen.

Det er en fordel at give hunden korte ture i buret til at begynde med. Nogle foretrækker at træne den til at være i buret indenfor, før den får turen i bilen. Dette er dog sjældent nødvendigt, men din hund vil selvfølgeligt hurtigt få nogle positive associationer til dit hundebur, hvis du fx fodrer den ved at sætte madskålen ind i buret hver gang.

Hundebur med lås / nøgle

Nogle gange er det nødvendigt at kunne låse hundeburet. Man kan enten købe et hundebur med lås ved at søge lidt online. Et alternativ er at købe en kæde og en hængelås til buret. Denne løsning fungerer fint og er ofte billigere. Det virker også til hundebur i aluminium med to døre.

Om sommeren

Så længe man er på farten, er der ikke noget galt i at have hunden i sit hundebur i bilen om sommeren. Men så snart man holder stille, bliver det farligt. Hvis temperaturen er omkring 20 grader udenfor, kommer den hurtigt op på 60 i bilen. Forskellen på en bil og et drivhus er i den sammenhæng lille.

Når vi skal handle ind, lader vi aldrig hunden blive i hundebur i bilen. I hvert fald ikke om sommeren. Den ene af os bliver ude og kan så lufte hundene, i stedet for at de skal sidde i bilen.