Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Din hund kan blive hemmeligheden til vægttab

Ifølge den navnkundige hundeekspert Cesar Millan og en lang række andre eksperter tyder noget på, at hunden kan være med til at motivere mennesker til at dyrke mere motionen. Med daglige løbeture sammen med hunden kan kiloene komme til at rasle ned for hundeejeren.

Én af årsagerne til at hunden kan motivere til vægttab er, at træningsformer som fx løb kan opleves som meget sjovere og mere meningsfuldt, når man har vovsen med. For det første oplever hundeejere, at en løbetur er sjovere, når den firbenede er med. Der er ganske enkelt mere adspredelse i turen, hvilket motiverer bedre. Og for det andet opleves turene som mere meningsfulde, idet hunden jo får sin højtønskede luftetur. Blot længere og sjovere.

Din hund som motivator

Mange af de hundeejere, som forsøger at kombinere løb med hundetræning og aktivering, oplever, at motivationen til at komme ud på løbeturen bliver meget større. For dem, som går op i hundetræning, er løbet en eminent mulighed for at skabe den perfekt forbindelse mellem hund og ejer.

Træn hunden til løb

Her på siden kan du læse nogle generelle tips om hundetræning og lydighed. På løbeturen er det meget fristende bare at slippe hunden løs, så du kan løbe uden snoren. Men træn først pladsøvelsen, hvor hunden skal følge dig i venstre side. Øvelsen er nødvendig, fordi de fleste ikke bare kan slippe hunden løs, så snart de kommer uden for døren. Lær den plads, så den kan løbe ved din side i starten. Senere på turen kan den løbe frit rundt.Foto af Digitalart på freedigitalphotos.net

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk