Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Gravhunde

Har du et godt billede af denne hunderace? Så viser vi det gerne her på side. Send billede til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

'Dachshund' kaldes den i Tyskland og England. Den direkte oversættelse af ordet er 'grævlingehund'. I dag ses de både som jagthunde og som selskabshunde. Som jagthunde udmærker de sig ved gravjagten på ræv og grævling, om end det sidste ikke kommer på tale i Danmark, hvor grævlingen er fredet.
Hunden er normalt ganske vagtsom og elsker at lege, især hvis legen minder om jagt, fx efter bolde eller ting, som den må bide i.
Man må påregne en vis stædighed og egensindighed med gravhunde. Selv om der er variationer i temperamentet, skal man forvente en hund, som kræver tid i forhold til træningen, som i øvrigt gerne må påbegyndes tidlige. Det gælder også socialiseringen med andre hunde.

Uden motion og mental stimulation kan racen - ligesom de fleste andre - blive destruktiv og problematisk at have
De findes i tre størrelser: miniature, dværggravhund og standard-typen.
Vægtmæssigt varierer de fra de store størrelser, som vejer mellem 7 - 12 kg. Den mindste ikke mere end 5 kg. Desuden kan pelstyperne opdeles i korthårede, ruhårede og langhårede.
Der findes gode DVD-film om racen. Søg fx på www.moviezoo.dk, som sælger filmen "Vores Hunde - Gravhund", den koster normalt 100 kr.

Nyt billede - Og kommentar

Hejsa,
gravhund Lige et par små tilføjelser, eller rettelser i informationen omkring gravhunde. De tre størrelser er rigtige nok, men de inddeles i størrelse efter brystmål:
Miniature: Måler op til 30 cm i brystomfang og vejer nogle få kg,
Dværg: Måler mellem 30 og 35 cm i brystomfang og vejer 4 – 5 kg.
Standard eller normal gravhund: Er over 35 cm i brystomfang og vejer omkring 9 kg.
Nogle gange avler man f.eks. mellem en standard og en dværg og får så hvalpe der i første omgang registreres i samme størrelse som moderen.
Hvalpen kan dog sagtens udvikle sig til en anden størrelse og hvis man vil avle videre på den skal den når den er omkring 15 mdr gammel "indmåles" på en udstilling og registreres herefter som sin korrekte størrelse.
En gravhund hedder rigtigt nok" Dachshund" på Engelsk, men på Tysk hedder den "Teckel".....heraf "Deutscher Teckel Klub".
Med venlig hilsen og tak for en spændende side,
MaleneP.S. Har vedhæftet et billede til fri brug på hundetips.dk - Billedet er af en 13-årig gammel tæve ved navn Vibro's Nuggi
Hej Hundetips!
Jeg læste jeres artikel om gravhunde, og så i eftersøgte billeder. Jeg kan bidrage med billeder af min smukke og racetypiske gravhund Stella. Hun er dværg og har fine blodlinjer, hun er en langhåret og rød en af slagsen. Billeder indsendt i juli 2012:

Nye billeder (juli 2011). Tak til Christine.

 

 

 

Tak til Janni for de flotte billeder herunder:


små
gravhunde

Gravhunde Hvalp

miniature gravhunde

gravhunde

små
gravhunde

små
gravhunde

små
gravhunde

små gravhunde

Hvalp

små gravhunde

Nyt billede indsendt af Janne:

 

gravhund

 


Miniature gravhund (ruhåret):
miniature-gravhund


© Hundetips.dk