Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Golden Retriever

golden
retriever bur

Særlige egenskaber:
Kraftig, energisk og aktiv. En Golden Retriever er meget sjældent aggressiv, og den hører ikke til de mest gøende hunderacer.
Denne udmærkede jagt- og familiehund er intelligent og rolig. Den har en god lugtesans og en hukommelse, der gør den egnet til at apportere flere forskellige ting, uden at glemme noget. Dens evner til atapportere i vand er ligeledes en force, når hunden bruges som jagthund.
Golden Retriever udmærker sig også som familiehund, fordi den er god til at lege med børn, ligesom den generelt er meget social. Den egner sig ikke til at bo i lejlighed, da den har brug for megen motionog plads. Her bør man overvejde andre hunderacer.
Det diskuteres til tider, om den er velegnet som vagthund, idet den ofte møder fremmede med stor venlighed. Selv om den ikke hører til de mest gøende hunde , vil den dog gø højlydt ved fremmed indtrængen og er således ikke den ringeste vagthund.
For en Golden retriver er det ikke rart at være alene. Den kan være lidt vanskelig som hvalp. Men som voksen har den et blidt temperament.
Det engelske ord 'retrieve' betyder som bekendt 'hente'. Golden Retrieveren elsker at apportere.

Udseende
Disse hunde er kraftige, symmetriske og har et dybt bryst. Pelsen består af under- og overpels. Førstnævnte er tæt og ulden, mens overpelsen er bølget eller flad. Farven er som navnetantyder gylden, men kan dog også være lysere, næsten hvid.

Pelspleje

Når man har golden retriever, må man bruge tid på pelspleje og trimning. Den bør redes flere gange om ugen for at undgå filtret pels. Min erfaring er dog, at man aldrig helt kan undgå filtret pels. I den sammenhæng er en elektrisk hundetrimmer en rigtig god løsning. Lad hunde snuse lidt til trimmeren først. Giv et par godbidder. Lad den senere høre lyden. Til sidst kan man stille og roligt begynde at trimme lidt af det yderste. Senere vil den vænne sig til trimmeren. se eksempler på trimmere her.

transportbur golden retriever


Kilder:
The Royal Canin Dog Encyclopedia
Lademanns Store Hundebog

 

Og så lige et par gode hundeartikler fra vores sponsor. Hvis du synes, noget af det er interessant, kan du klikke på et billede og vil blive sendt direkte til butikken. Tak, fordi du bruger Hundetips.dk

 

Transportkasse til golden retriever

 Se også listen med hunde til salg.


(annonce)
(annonce)
(annonce)

Den nemmeste måde at pleje pelsen på er med en trimmer: Se et eksempel her.

http://www.hundegaardtilsalg.dk/hundetrimmer-kob-salges-online.php


© Hundetips.dk