Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Cairn Terrier

cairn terrier
Cairn Terrieren blev oprindeligt avlet på øen Skye vest for Skotland. Her udmærkede den sig som rotte- og jagthund.

I dag ser man dog langt oftere Cairn Terriere som familiehunde. Her udmærker den sig med sit muntre temperament og charmerende væsen. Ejere af denne race fortæller til tider, at det er, som om den vil"være med til alt, hvad dens ejere laver". Samtidig er der tale om en hund, som godt kan lære sjove tricks. Dog skal det anføres, at der ikke findes to ens cairn terriere, når talen falderpå deres mentale egenskaber. De bliver som regel ganske unikke i deres væremåde.

Da den blev anvendt til jagt på ræve og andet vildt, var den særligt hurtig til jagt i stendynger, som på engelsk hedder 'cairns'. Af samme grund bør man også vide, at cairn terriere harstor tendens til at jage små dyr og evt. andre hunde. At lade den være alene med små dyr er ikke tilrådeligt.

Kompakt og lille hund, som kræver en del pelspleje. Uden jævnlig børstning vil dens pels hurtigt blive meget filtret. Ifølge cairnterrier.org skulle det dog være nok med ca. en timesbørstning om ugen.

Højde: 25 - 30 cm

Vægt: 6-7 kg.

Én af de bedste sider om Cairn Terrier er Cairn Terrier Club of America, som giver en god og grundig indføring i hundens historie, mentale egenskaber og helbred, ligesom der findes gode råd til dem, somvil anskaffe en hvalp. Sidens galleri viser nogle flotte eksemplarer fra udstillinger og andre situationer.

Hunde til salg

Transportbur til Cairn Terrier

Når man vælger transportbur til hund, er der tre forhold, som er afgørende:

1) Hunden skal kunne vende sig i buret.
2) Den skal kunne ligge udstrakt.
3) Den skal kunne stå oprejst.


Hunderacer og Små hunderacer

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk