Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Bull Terrier

Bull Terrier

Bull Terriere er stærke, muskuløse og kompakte i deres runde kropsbygning. Nogle synes, de ser hæslige ud med deres æggeformede hoveder og små øjne, mens andre finder dem ganskecharmerende. Da de både er selvrådende og legesyge, kan det være noget af en udfordring at træne Bull Terriere, tålmodighed er et must.

Bullterrieren er en krydsning mellem flere racer. Der er primært tale om de krydsninger mellem bulldogs og terriere (i dette tilfælde den gamle engelske hvide terrier), som tidligere blev udført for atskabe kamphunde. I dag beskrives racen dog som venlig og tålmodig. Bull Terriere kan have en meget stærk vilje og i visse tilfælde en smule dominerende, især hannerne. Bull Terrieren høreruden tvivl til de aktive hunde, som har stort behov for aktivitet og underholdning. Hundetræning eller andre aktiviteter er tilrådeligt.

Racen blev først standardiseret i 1850'erne af James Hick fra Birmingham.

Højde: Normalt omkring 53 - 56 cm.
Vægt: ca. 24 - 28 kg.

Bull Terriere findes også i den sakaldte miniature-type, som vejer mellem 11 og 15 kg. Denne type er dog ikke så populær som sin storebror.

Bull Terriere kan ses i flere film: A Dog's Life fra 1918, It's a Dog's Life fra 1955, Oliver!, Baxter, Patton, Toy Story, Babe: Pig in the City, Next Friday, Friday After Next, Frankenweenie, Trainspotting, Bulletproof ogDerailed ", "The Incredible Journey" m.m.

Kopiering er ikke tilladt

 

Kilder
Animal Planet
Lademanns Store Hundebog
Den Store Bog om Hunde
www.nzkc.org.nz (kennelklub)

 

Se også engelsk bulldog.


Hunderacer

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk