Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Boxer

boxer

Racen Boxer er kendt som en meget legesyg og aktiv hund, ligesom den kræver masser af motion og aktiviteter for at trives. Den er lydig,intelligens og hurtig i opfattelsen – en boxer er derfor relativt let at træne.

Boxere er desuden venlige over for børn og er i det hele taget eftertragtede som familiehunde, selvom de tidligere primært var brugshunde. Boxere blev blandt andet brugt som tjenestehunde ved militæretog politiet. De har stadig vagthundeinstinkt.

I henseende til hundetræning kan ejere af boxere berette, at den positive motivation har størst effekt. Det giver ofte ringere resultater, når der forsøges med irettesættelser.

 Nogle af nøgleordene er intelligens, energi, nysgerrighed og måske en lille smule stædighed. Men temperamentet kan variere meget blandt forskellige boxere.

Hunden bør lære ikke at løbe væk fra sin ejer. Det er nemlig utroligt vanskeligt at holde en Boxer i haven ved brug af hegn, da den har overraskende evner, når det kommer til disciplinenhøjdespring. Nogle ejere kan berette, at den sagtens hopper over plankeværk på over 1,5 meter.
Ved at foretage et kraftigt spring og derefter holde forpoterne over kanten og trække resten af kroppen over kan den let komme over. Men når det kommer til svømning, er boxeren ikke nær såhabil, i hvert fald ikke i sammenligning med racer som fx labrador retriever.

Racen er i familie med engelsk bulldog og bullenbeisser (sidstnævnte findes ikke længere).

Vægt: 30 – 34 kg.

Højde: 56 – 63 cm, tæver: 53 – 60

Levetid: 10 – 12 år.

Tilbage til hunderacer.Siden med Hunde til salg

Boxer hvalp til salg

Besøg Dansk Kennel Klub. Se deres hvalpeliste, hvor du kan vælge mellem forskellige hunderacer.

Med i bilen

Hundetips anbefaler at bruge hundebure, når den firbenede skal man i bilen. Det er det mest sikre. Som generel rettesnor kan man sige, at hunden skal kunne ligge ned og vende sig i buret, ligesom den skal kunne stå oprejst. Man bør derfor vælge et hundebur, som nogenlunde svarer til hundens længde, når den ligger dæk. Se evt. mere ved at søge efter transportbur i søgefeltet øverst på denne side


© Hundetips.dk