Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Blodhund

Selve navnet blodhund har ikke at gøre med deres tendens til at følge spor af blod, hvad man ellers sagtens kunne tro. Navnet har at gøre med, at racen oprindeligt blev holdt ”renblodet”, dvs. uden blandinger med andre racer.

blodhund

Blodhunden er uden tvivl den hunderace, som besidder den bedste lugtesans. Ingen anden race kan hamle op med den på dette felt. Det siges (bl.a. på Animal Planet), at de kan lugte spor, der er mere end 300timer gamle. Af denne grund bør man også være opmærksom på, at hunden kan have en vis tendens til at løbe væk, hvis den kan lugte vildt eller andet, som interesserer den. Dettevil dog ikke foregå i særligt hurtigt tempo. Blodhunde bevæger sig langsommere end mange andre racer.

Den blev oprindeligt avlet til at lede mennesket hen til bestemte objekter. Derfor har den en vis tendens til selv at vælge retning. Allerede i 1500-tallet brugte man blodhunde til at opspore forbrydere, herunderisær krybskytter og kvægtyve. Den har også været anvendt til jagt på større vildt.

Bloghunde har en særlig måde at gø på. Det er nærmest en mellemting mellem hyl og meget dyb gøen. Det lyder ikke som nogen anden race.

Anskaffer man sig en bloghund, må man acceptere, at den savler lidt mere end andre racer. Faktisk kan det være et problem, når den savler meget og samtidigt ryster hovedet. Det vil resultere i savlpå både vægge og gulve. Man bør ikke have blodhunde i lejligheder, idet de kræver en del plads og masser af muligheder for at snuse til ting i åbne omgivelser.

Der er tale om en fredsommelig og intelligent hund, som kan virke lidt stædig. Nogle kan få den fejlagtige opfattelse af hundens navn har at gøre med glubskhed eller lignende, hvad der helt sikkert ikkehar noget på sig. Den er normalt venlig og omgængelig.

Højde: 64 – 69 cm (tæver lidt mindre).

Vægt: 40 – 49 kg.

Pels: sort/tan, rød/tan, gul-brun (med ordet ’tan’ menes der en brunlig farve).

FCI-gruppe: 6, nr. 84

Kilder:

Lademanns Store Hundebog

Animal Planet
 

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk