Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Yorkshire Terrier

Yorkshire
Terrier hund

Yorkshire Terrier er en af de mindste hunderacer. Den vejer normalt omkring 3 kg. Nogle kan dog være betydeligt mindre. Den kræver således ikke meget foder, men pelsplejen er derimod meget krævende.

Den har sit navn fra området Yorkshire i England. I dag er det en relativt populær selskabshund, ja, mange betragter den som skødehund eller ”luksushund”, om end den ligesom mange andre hundeogså kan have brug for aktiviteter. I selve hundetræningen kan det være noget af en udfordring at finde den rigtige godbid til at motivere hunden. Den hører nemlig til blandt de mere kræsnehunde. Den er aktiv uden at virke rastløs.

Af en lille hunderace at være betragtes den desuden som relativt intelligent. Samtidig har den vagthundeegenskaber, som får den til at gø ved fremmed indtrængen. Nogle ejere bemærker, at deter, som om den somme tider glemmer, at den er en meget lille hund.

Pelsen er lang og silkeagtig og så lang, at nogle vælger at holde den oppe med papillotter. Faktisk minder dens pels så meget om menneskehår, at den skulle være venlig over for folk medallergi.

I Nordengland blev den oprindeligt avlet til at fange rotter.

Man ser ofte Yorkshire terriere til udstillinger, hvor dens nyredte pels er foldet helt ud. Uden for udstillingerne er der dog mange, som vælger at klippe pelsen, især omkring hovedet.

Hundebure til små hunde som Yorkshire Terrier
(annonce)
(annonce)


© Hundetips.dk