Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Shiba

shiba
hund

Billedet er indsendt af Annie: "Jeg sender lige et foto af min superdejlige Shiba som hedder Kiko... hun er lige blevet 3 år. En fantastisk dejlig, hengiven race, loyal og megetglad."

 

Hundetips takker for indsendelsen.

Hundetips' beskrivelse af denne hunderace:

Racens fulde navn er Shiba Inu, japanernes ord for lille hund. Racen blev oprindelige brugt til jagt.

Med sin adrætte krop var den særligt egnet til jagt på mindre dyr i bjerglandskaber. I dag er den primært familiehund.

 

Ifølge American Kennel Club er der tale om en meget opmærksom hund med stærke syns- og høresanser. Det selvsikre blik er karakteristisk for racen.
 

Shibaen går desuden for at være intelligent og frimodig, med en vis tendens til egensindighed. Samtidig kan den være lidt tilbageholdende over for fremmede og er efter sigende ikke den letteste hund attræne, hvad der kan kræve en tidlig påbegyndelse af hundetræning. Men over for sine ejere og omgangskreds vil den være loyal og hengiven.
 

Shibaens højde er for hanner mellem 36 og 42 cm og vægten ca. 10 kg, hunnerne er lidt mindre.

Den har en blød inderpels og en lidt grovere yderpels. Den holder gerne sin pels ren bl.a. ved at undgå mudder og vandpytter, samtidigt slikker den sine poter og ben ligesom katte gør det. I den sammenhæng kan det bemærkes, at hunden efter sigende skal være nem at gøre stueren. Jf. fx Wikipedias beskrivelse af Shiba. Der findes dog som oftest individuelle forskelle, også på andre områder.
Shibaen kan give karakteristiske hyl, som oftest er tegn på utilfredshed

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk