Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Rhodesian Ridgeback

rhodesian-ridgeback

Hanner er normalt 63-69 cm i skulderhøjde og vejer omkring 39 kg (FCI Standard). Tæver er lidt mindre. Racen er lidt muskuløs og har en lys hvedefarvet til rød hvedefarvet pels, som normalt erkort, tæt, glat og skinnende. Rhodesian Ridgebacks har en stærk, glat hale.

I henseende til temperament er der tale om en intelligent hund, som kan virke reserveret over for fremmede, hvad der bl.a. kommer til udtryk ved en tendens til at ignorere folk, den ikke kender. Der er således langtfra tale om aggression. De kan være udmærkede som vagthunde.

Historie
Rhodesian Ridgeback blev oprindeligt avlet som jagthund i Sydafrika, hvor den var en vigtig del af løvejagten, ligesom den udmærkede sig som apportør af svømmefugle. Hunden er kendetegnet vedtapperhed og en tydelig glæde ved arbejde sammen med mennesker. Nogle steder kaldes den også den afrikanske løvehund.

I dens stamtræ finder man vidt forskellige racer som Mastiff, Grand Danois, Greyhound, Blodhund, terriere og mange andre (dette fremgår bl.a. på Animal Planets hjemmeside). Med disse racer i blodet har denen fantastisk blanding af egenskaber såsom god lugtsans (Blodhund), hurtighed (Greyhound) og styrke (Mastiff). Som jagthund i Afrikas sydlige del er Rhodesian Ridgebacks desuden vant til at arbejde i områdermed høje temperaturer.

Hvem kan have en Ridgeback?
Racen er først og fremmest for fysisk aktive mennesker, som kan lide at komme ud hver dag. Ridgebacks er bygget til længere løbeture og masser af andre fysiske aktiviteter. Så ønsker du enhund, der kan ligge og slappe af foran pejsen, blot den har fået en 15 minutters gåtur i kort, så er dette ikke racen for dig.Uden aktiviteter og udfordringer kan den blive destruktiv. På Animal Planets hjemmeside anbefaler de således mindst én times fysisk aktivitet om dagen. Det er langt fra alle, som kan leve op til dette.

Navnet har at gøre med den hårstribe (ridge), som hunden har på ryggen: En stribe, hvor håret vokser i modsat retning. I Danmark begyndte avlen først i slutningen af 60'erne.

Pelspleje: minimal.

Højde: op til ca. 69 cm (tæver lidt mindre).
Vægt: ca. 39 kg (tæver lidt mindre).

Kilder:
Lademanns Store Hundebog
Animal Planet


© Hundetips.dk