Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Papillon

papillon hund

Hunderacen papillon hører under kategorien 'toy spaniels". Den har forholdsmæssigt store øre, som minder lidt om sommerfuglevinger. Heraf navnet papillon, sompå fransk betyder 'sommerfugl'.

 

Hos Dansk Kennel Klub beskrives den i to varianter: Papillon og Phalene (betyder 'møl'). Hos sidstnævnte type er ørene hængende i stedet for opadstående.  Racen findes i tostørrelser: Den ene gruppe vejer mindre end 2,5 kilo, den anden mellem 2,5 og 4,5 (op til 5 for tæver). Se evt. hele racestandarden forpapillon.

 

Den har en blank og bølget pels og ingen underpels som mange andre racer har. Det sidste gør den lidt nemmere at pleje. Farverne kan variere meget, men grundfarven er altid hvid.

 

Med sit smukke udseende har racen (eller i hvert fald toy spaniels, der ligner meget) været afbildet på malerier helt tilbage til 1500-tallet. Et eksempel er maleriet Venus af Urbino fra 1538, hvor hundenligger på sengen til højre for kvinden.

 

Den har normalt masser af energi og anses for at være en temmelig intelligent race. Det er karakteristisk for racen, at den virker glad og sjældent genert. © 2010 Hundetips.dk

 

Har du en papillon hund, som du kunne tænke dig at vise her på siden, hvor mangler et billede? Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

smaa hunderacer papillon

 

Kilder:

Dansk Kennel Klub

American Kennel Club - om papillon
© Hundetips.dk