Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Hovawart

Racen har fået sit navn efter to tyske ord framiddelalderen: Hova (gård), og Wart (vogter). Det er således ikke noget dårligt valg af hunderace for den, som ønsker en god vagthund. Ifølge racestandaren (FCI) er der tale om en godmodig ogligeveægtig hund, som også besidder forsvars- og kampdrift.

 

Hovawart udmærker sig både som brugs- og familiehund. Den knytter sig stærkt til sin familie og besidder som antydet en god portion vagtinstinkt.

 

Ifølge FCI egner den sig til flere arbejdsopgaver, herunder også sporhundetjeneste.

 

Hovawarten har lang pels og findes i tre farvevarianter: Sort, blond (ligesom golden retriever) og en blanding af sort og blond.

 

I henseende til kropsformet har denne middelstore race med jordvindende bevægelser en relativt kraftig kropsbygning. Der er tydelige forskelle mellem de to køn. Det gælderisær hovedformen og kropsbygningen. Den lidt større han kendes også på sin lidt kraftigere hovedform.

 

Som det fremgår i FCI standard for Hovawart, er racen gennem tiden blevet krydset med andre racer såsom schæferhund, newfoundland, leonberger og visse andre.

 

Mulige forvekslinger med andre racer: Den blonde racevariant kan forveksles med golden retriever.

 

Størrelse:

 

Hanner: 63 – 70 cm (skulderhøjde).

Hunner: 58 – 65 cm (skulderhøjde).

 

Vil du vise din hovawart her? Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Kilder:

Dansk Hovawart Klub (dansk-hovawart-klub.dk)

FCI Racestandard for hovawart (http://www.dansk-hovawart-klub.dk/UserFiles/FCI%20standard%20nr.%20190(1).pdf)

 

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk