Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Grand Danois

Grand Danois HUnde
Grand Danois
Grand Danois

Ikke sjældent hører man, at det er de store hunde, som er de roligste. Dette gælder i hvert fald for Grand Danois, som siges at have et venligt og afbalanceret temperament over for både andre hundeog mennesker, dog med en vis tendens til beskyttende adfærd.

Racen er normalt over 80 cm høj og vejer gerne over 50 kg. Således er den én af de højeste hunderacer, der findes. Kun den irske ulvehund er højere. Den sidste verdensrekord i højdeblev vundet af hunden Gibson, som målte 110 cm (målt fra jorden til ryggen).

American Kennel Club beskriver grand danois som en elegant hund med masser af styrke, uden at virke klodset. American Kennel Clubanfører desuden, at hunden fungerer fint som familiehund, dog bør man ikke lade hunden lege alene med små børn.

Man bør regne med, at hunden kræver daglig motion for at trives, i henseende til pelspleje er den mindre krævende. På all-about-great-danes.com kan man læse, at racen endelig ikke børovermotioneres de første 18 måneder. Årsagen er, at hunden kan få problemer med hoften og leddene.

Uden for Danmark har Grand danois mange andre navne: Dogue Allemand, Dänischer Hund, Deutsche Dogge.

Ifølge Animal Planets beskrivelse af racen er der ikke nogen grund til at føle sig skræmt af denne hund. Den er ikke farligere end andre racer. De beskrives tværtimod som 'sweet and gentle'. Detkan dog - alene pga. af hundens enorme størrelse - være meget vigtigt at træne og socialisere hunden, således at den kan omgås andre uden at virke skræmmende.

Pels og farve
Der findes 5 farvevarianter.

1) Den stribede (nærmest guldfarvet med sorte striber),

2) Helt sort

3) Blålig

4) Brun (lys brun/dådyrfarvet)

5) Harlekin (hvid med sorte pletter)

Endnu en farvevariant er dog ved at komme med i racestandarten, nemlig den sorte med hvide aftegninger.

Vidste du...
... at tegnefilmsfiguren Scooby Doo er en Grand Danois.

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk