Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Flatcoated Retriever

flatcoated retriever

En flatcoated retriever er hurtig, hårdfør, energisk og er en fantastisk svømmer (svømmer lidt som en odder). Sammen med sin gode lugtesans og evner til at apporterei vand er den således en fremragende jagthund. I en hundebog anføres det, at den kun behøver et par ugers intens træning, før den kan komme med på sin første jagttur.
Flatcoated retriever er en intelligent, hengiven og godmodig hund. Ud over evnerne som jagthund er den også en udmærket selskabs- og familiehund. Den kommer godt ud af det med børn, hvor den udviser stortålmodighed.
Med sin velkendte venlighed trives den normalt fint sammen med andre dyr, ligesom den sjældent er reserveret over for fremmede. Med denne venlighed over for fremmede er den ikke den bedste vagthund, men vil doggø ved fremmed indtrængen.

flatcoated retriever billeder

Pleje:
Flatcoated (=glathåret) retriever skal - ligesom golden retriever - børstes jævnligt, ligesom ørerne bør efterses engang imellem.
Den kræver plads og motion og er således ikke egnet til livet i en lejlighed. Hvis den ikke aktiveres med leg og udfordring, kan den blive urolig.
Vægt:
Hanner kan veje lige fra 27/28 - 36 kg.
Hunner vejer 25 - 32 kg.


Hunderacer


© Hundetips.dk