Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Engelsk Springer Spaniel

Oprindeligt betragtede man ikke springer spaniels som en selvstændig race; man anså springeren, cockerspaniels og field spaniels som forskellige størrelses-varianter af den samme race. Senere fik de deres navne efter størrelsen og jagtbrugen.

 

 

Man kunne anvende den lille  cocker spaniel til jagt på mindre fugle såsom skovsnepper (wood cock) og den større springer til fx fasaner og harer. Først i 1902 blever springeren officielt anerkendt som selvstændig race.

 

Som det er tilfældet med mange jagthunderacer, blev springeren senere hen også populær som familiehund. I dag anvendes den også som tjenestehund ved politiet, hvor den bl.a. kan bruge sinfremragende lugtesans til at opsnuse stoffer.

 

I Dansk Kennel Kubs racestandard beskrives den som "den ældste af alle jagthunde". Dette bekræftes i flere hundebøger, som fremhæver, at den engelske springer kan ses på malerierhelt tilbage fra 1600-tallet.

 

Temperament

Venligt temperament og ingen tendens til aggressivitet. Legesyg og tålmodig over for børn. Ifølge racestandarden skal den være føjelig.

 

Racen vejer normalt under 25 kg. og måler ca. 50 cm.

 

Anskaffer man sig en engelsk springer spaniel, bør man kunne motionere og udfordre hunden, ligesom man må være indstillet på at skulle børste og trimme pelsen hyppigt.

Kilder:

FCI standard for springer spaniel (læs hele beskrivelsen her).

"Hunde - Illustreret opslagsværk", 2009

 

Hunderacer

Find et hundebur til springeren(annonce)
(annonce)
(annonce)

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk