Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Chinese Crested Powder Puff

chinese crested powder puff

Billedet til venstre er leveret af Annette fra The White Diamond hundekennel.
Chinese Crested-hunderacer findes i to varianter: Den hårløse og den behårede. Det er sidstnævnte, der har fået betegnelsen Chinese Crested Powder Puff.
Der er tale om en lille hund på 5 - 6 kilo. Når håret ikke klippes omkring snuden, kan den til forveksling ligne en terrier.

Jeg vil godt bidrage med nedenstående, efter at have haft racen foreløbig i 30 år.
Hilsen Conny Kennel Caprioso.
Chinese Crested / Chinese Crested Powder Puff
Toy-race med en vægt på 2,5-3,5 kg.
Man kan lide dem; eller man tager fuldstændig afstand fra dem, men der er tilstrækkelig med liebhavere, der værksætter denne lille eksklusive eksotiske specialitet og fremmer og elsker dem.Sjældne racer skal plejes og fremmes, og det er et lykketræf, når der findes liebhavere til disse hunde. Oplev denne race med det elskelige væsen og gode karakteregenskaber, studer racen og lad diginspirere, så hunden med den bløde varme hud engang bliver din. Racen bliver også kaldt den kostbare vogter af huset. (Med dens særlige pels kan det blive nødvendigt med en god hundebørste).

Kroppen er uden hår men hunden har en hårdusk (crest) på hovedet, og det anses som særlig attraktivt, med en manke ned af nakken, men det ses også som en børste eller punker frisure,derudover sokker og en dusk på halen. Hudfarven varierer, alle farver og farvekombinationer er tilladt, fra rosa, brun, blå, lavendel og mahognifarvet og kan også være flerfarvet, eller plettet(store pletter eller leopardpletter) nøgenhunde er vel de eneste hunde der har en anden farve om sommeren end om vinteren, på grund af et meget højt melanninindhold i huden bliver de faktisksolbrændte om sommeren og er meget attraktivt især hos de plettede. Nøgenhunde har næsten altid spaltet arvemasse, og besidder generne for både nøgenhed og fuldt behårede hunde derkaldes powder puff. I opdrættet af hårløse må man indkrydse powder puff, da der ellers falder letal (død) fødte hvalpe, derudover behøver man den behårede variant for denprægtige top, og tandstatus. Overbeskyt aldrig den hårløse hund, lad den løbe ude også om vinteren uden overfrakke, ellers bliver den bare mere ømfindtlig over for kulde. Det er nuengang de nøgne kendsgerninger.
Conny Rasmussen
www.caprioso.dk

Caprioso.dk

 

Crested til salg

Find salg af racen i vores linksektion, som samler gode kenneler: Chinese crested powder puff til salg.Siden viser også mange andre racer fordelt over områder i Danmark. - Tak, fordi du bruger siden!


© Hundetips.dk