Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Cavalier King Charles Spaniel

king charles spaniel

Cavalier King Charles Spaniels kan kendes på de store, brune øjne, som i det runde ansigt virker hengivne og udtryksfulde. De findes i 4 forskellige farver. Den 3-farvede, den sorte/brune, denrubinfarvede og den 2-farvede (lyd brun og hvid). Sidstnævnte er den mest almindelige farve (som på billedet). King Charles Spaniel er kendt for sin hengivenhed og sin sociale natur, der passer fint sammenmed et temperament, som normalt er blidt. Den er normalt temmelig glad for at lege og kommer godt ud af det med børn (børn bør dog lære at være blide over for denne race) . Nogle ejereberetter, at hunden til tider kan have nærmest " katteagtig" adfærd, hvad der fx kommer til udtryk i dens tendens til at slikke sinepoter.

king charles spaniel sort
cavalier king charles spaniel billeder
Bog om racen:

I henseende til pelspleje bør man påregne en del arbejde med børstning af dens silkeagtige og bølgede/krøllede pels. Man bør især arbejde med hundens ører, som letkan filtre og danne klumper af hår, som kan være vanskelige at rede ud. En så smuk hund bør ikke være filtret og beskidt.

Vil du læse mere om King Charles Spaniel hunde? Hundetips anbefaler The Royal Canin Dog Encyclopedia.

Kilder:
The Royal Canin Dog Encyclopedia
Lademanns Store Hundebog

King Charles Spaniel til salg

Et godt sted at begynde er Dansk Kennel Klubs hvalpeliste. Ellers kan man undersøge racens officielle hjemmeside, som i øvrigt hører under kennel-klubben: Cavalierklubben.
Hunderacer


© Hundetips.dk