Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

NYHED: Nedsatte priser på hundeartikler hos Proshop.dk

(reklame)

Bassethunde

bassethunde

Bassethunde siges at have den næstbedste lugtesans blandt alle hunderacerne. Den blev især avlet med henblik på opsporing af harer og andre dyr. Der er tale om en kortbenet, lidt kompakt hundmed lange, store ører.
bassethunde hundetrimmer
Racens temperament er roligt og venligt. Den er god sammen med børn, men husk, at den har stor tendens til at følge lugtspor i naturen, idet den som nævnte har været anvendt som jagthund, derudmærkede sig ved sin evne til at opspore vildt. Læg mærke til, om den har i sinde at løbe væk. Ifølge American Kennel Club bør nye ejere af racen være særligt opmærksom denne egenskab ved disse hunde. Men hvad angår pelspleje, er hundenikke krævende. Den korte, tykke pels kræver kun lidt børstning.
Racen har efter sigende stor tendens til at gø eller hyle, når der er noget, den vil have, eller når den, mener, at noget ikke går helt, som det skal.
I hensende til hundetræning af basset-racen kan den positive forstækning med godbidder være det bedste middel til denne hund, som normalt er meget glad for mad, og som i øvrigt kan virke en lillesmule stædig for nogle ejere.
Og hvilken hund havde så den allerbedste lugtesans efter bassethunden. Blodhunden.
Historie
I Frankrig i 1800-tallet var racen populær i offentligheden. På denne tid lavede kunstneren Fremiet bronzeskulpturer af de bassethunde, som Napoleon den 3. (1852-1870) havde.
Højde: 30 – 38 cm
Vægt: 18 – 27 kg
Levetid: 10 – 12 år.


Bassethunde til salg

Hvis man vil kbe en racehund, er det en god id at besge Dansk Kennel Klubs hvalpeliste. Klubben har en lang rkke vilkr, som den enkelte kennel skal leve op til for at komme p listen. P denne mde er der mindre risiko for at vlge den forkerte kennel.

hundeartikler petlux


© Hundetips.dk