Hjem Hunderacer Videnskab Andre emner Eksperthjørnet Om

Amerikansk Cocker Spaniel

Den Amerikanske Cocker spaniel er en direkte efterkommer af den Engelske Cocker. Omkring1880 kom den Engelske Cocker til USA. Her begyndte man via avlsarbejde at forandre racen, idet amerikanerne ønskede en mindre og mere kompakt hund.
Ligeledes ønskede amerikanerne at fremelske en tillidsfuld og kærlig familiehund, og jagtinstinkterne blev derfor sat i baggrunden i avlsarbejdet.

Omkring 1930 blev den Amerikanske Cocker utrolig popoulær som familiehund i USA – og er det stadig den dag i dag.

Kort tid efter 2. verdenskrig kom den første Amerikanske Cocker til Europa, og også her blev den ganske popoulær.

Fra starten af 1960´erne og frem til i dag er der sket en stor forandring med racens udseende. Den er blevet avlet mindre, mere kompakt og mere pelsrig – og ikke mindst har den fået et smukt og yndigt hoved.Alle der kender Lady fra ”Lady og Vagabonden” ved hvor yndig en Amerikansk Cocker er. Lady er tegnet efter den Amerikanske Cocker.

Så vidt vides, kom den Amerikanske Cocker til Danmark omkring 1965, hvor den stille ogroligt blev meget popoulær, både som udstillingshund og familiehund. I begyndelsen af 80'erne lå den på top 20 over popoulære hunderacer i Danmark.

Den Amerikanske Cocker er en lille/mellemstor hund. Som voksen vejer den mellem 11 og 14 kg, og bliver ca. 35-38 cm. over skuldrene. Temperamentet er kærligt, hengivent, tillidsfuldt og muntert. En Amerikansk Cocker ermeget lærenem og skal absolut opdrages med positiv indlæring. Hård indlæring knækker det blide og positive sind.

Der er en del pelspleje ved racen – dog meget afhængig af om man ønsker at bruge sin hund som udstillingshund. Her er der utrolig meget pelspleje. Ønsker man at holde sin hund som kortklippetfamiliehund, er der ikke mere pelspleje en ved så mange andre racer. Klip/trimning skal påregnes ca. hver 3. måned, noget man nemt kan lære selv at gøre med en hundetrimmer eller lignende.


 

Hundetips.dk takker Irene fra Kennel Bang-Cock, som har leveret tekst og billede til denne side om Den Amerikanske Cocker. 

Besøg deres side: www.dejlige-hunde.dk

 

Hunde til salg


© Hundetips.dk