Developed in conjunction with Ext-Joom.com

"Wäre ich nur ein Hund
mit Schnauze auch vier Beinen,
dann wollten auch für mich
die hübschen Frauen weinen
und küsse meinen Mund.
Ach, ich bin nur Mensch – kein Hund!"
Du kan købe hundeartikler hos Amazon.com (annonce)

Positiv forstærkning

Positiv forstærkning

apportering hundepsykologi

Når man undersøger bøger skrevet af hunde-psykologer, særligt inden for etologien (læren om dyreadfærd), er der visse principper, som gårigen. Det gælder især den positive forstærkning. Med positiv forstærkning roser man hunden, når den gør det rigtige. Når den går det forkerte, ignorerer man den. Det er en afde mest kendte pointer blandt adsfærds-psykologer.

Ved at undersøge forskellige former for litteratur skrevet af hunde-psykologer kan man se, at mange eksperter anbefaler positiv forstærkning. Se evt. Bøger om hunde. Om duså vil rose din hund med en godbid eller noget andet, er mindre væsentligt. - I det hele taget er det vigtigt, at hunden har det sjovt, når dertrænes. Ellers vil den få meget svært ved at lære. - Læg mærke til colliens (ovenfor) udtryk - den nyder at træne - sådan skal det være.Vil du støtte Hundetips.dk? Du kan hjælpe os ved at...

1) fortælle andre om siden - eller

2) linke til os, hvis du selv har en hjemmeside :-)


 

Hunde og tålmodige ejere

At træne hunde kan give anledning til frustration. Hunde forstår ikke ting, som er fuldstændigt åbenlyse for mennesker. Den positive forstærkningkræver derfor en tålmodig ejer. Denne gode pointe er blandt andet uddybet på siden http://www.i-love-dogs.com (omfattende side om hunde). Siden giver også andre gode råd om hunde.

Husk også, at de forskellige hunderacer har forskelligt temperament. Nogle hunderacer skal have meget motion og leg, mens andre kun kræver lidt. Nogle hunderacer skal have en meget fast opdragelse, mens andreer nemmere at opdrage. Læs også om hunderacer.

Enighed om opdragelse

Hunde bliver sjældent opdraget af en ejer. Derfor: Bliv enige om, hvad din hund må, og hvad den ikke må. Af indlysende grunde bliver din hund forvirret, hvis de denene dag får lov at ligge i sengen, men den anden dag skældes ud for at gøre det.

At nægte hunde adgang til sengen er bedre end at forvirre dem med inkonsekvent opdragelse. Hunde skal have forudsigelighed. I grove træk i hvert fald.

Samtidig skal de have en tilpas mængde aktiviteter i løbet af en dag. Anders Hallgren, som er uddannet psykolog med særlig viden om hundeadfærd, fremhæver, at hunde ligesom mennesker kan oplevestress ved over- eller understimulering.

Hunde kommunikerer anderledes end mennesker. De kommunikerer med dufte og kropssprog. Aggressive hunde rynker snuden og viser tegn på angreb.

Dagens hund

   

Undgå at hunden bliver aggressiv

1) Beløn hunden, når den opfører sig rigtigt

2) Vær konsekvent

3) Straf ikke hunden

4) Vær rolig over for hunden

Læs flere gode råd på Dyrenes Beskyttelse - hunde

Tilbage til Hundetræning.

Skriv din kommentar

0
betingelser og vilkår.
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer