Developed in conjunction with Ext-Joom.com

"Wäre ich nur ein Hund
mit Schnauze auch vier Beinen,
dann wollten auch für mich
die hübschen Frauen weinen
und küsse meinen Mund.
Ach, ich bin nur Mensch – kein Hund!"

Hundeloven

Hundeloven

Som hundeejer kan det blive en stor fordel at have styr på hundeloven - i hvert fald de grundlæggende dele af den. Et af de steder, hvor man kan læse omhundeloven, er Dyrenes Beskyttelse, som giver en god guide til loven. Hundetips.dk

 

Her følger nogle af de centrale dele.

 

Ud over de meget velkendte dele af loven (fx at hunde skal være mindst otte uger gamle, før de overdrages til nye ejer) siger hundeloven også, at en person under 16 år kun kan få overdrageten hund, hvis det sker med forældrenes samtykke.

 

 • Forsikringer

 

En ansvarsforsikring er lovpligtig fra firemånedersalderen. Vær opmærksom på, at dette altså kun gælder ansvarsforsikring og ikke de andre typer af forsikringer, fx sygeforsikring.Hundetips.dk 

 

 • Halekupering er forbudt

 

Det står der i Dyreværnsloven LBK nr. 1343 af 4/12 2007. Men begynd nu ikke at skælde ud på dem, som har fået deres hunds hale kuperet. For der gælder særligeundtagelser for racerne ruhåret hønsehund, korthåret hønsehund, breton, vizsla, weimaraner.

 

 • Elektriske halsbånd er forbudte

 

Det gælder fx "usynligt hegn" og fjernbetjente anordninger. Det er også forbudt at reklamere for dem. Hundetips.dk

 

 • En hund må ikke være bundet

 

På https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2050 tilføjes følgende i forbindelse med hundeloven: "Det er forbudt til stadighed at holde en hund bundet." Og lige herefter: "Stk.2. Når en hund holdes bundet, skal dens lænke mindst være 5 m lang". Det må åbenbart tolkes således, at hunden godt må være bundet i kortere tid. Men hvor lang tid skrivesder ikke noget om.

 

 • Vedvarende gøen

 

Ifølge hundeloven må hunden ikke forstyrre de omkringboende med vedvarende gøen eller hylen. De fleste hunde vil naturligvis gø indimellem, men det må altså være vedvarende.Igen er loven ikke helt præcis.

 

 • Hunde i snor

 

Ifølge paragraf tre i hundeloven skal hunden føres i snor bestemte steder - med mindre ejeren har fuldt herredømme over den:

 

"I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de entenføres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem."

 

Du kan se resten af reglerne i hundeloven her: http://dyrenes-beskyttelse.lovportaler.dk/showdoc.aspx?docId=lov19370164-full&q=hundeloven

 

Et besøg værd: Dyreværnet

Skriv din kommentar

0
betingelser og vilkår.

Personer i denne samtale

  • Gæst (Bjarne Andersen)

   Permalink

   Hvordan kan man blive vurderet om man har fuld herredømme over sin hund så det er lovligt at gå med den uden at den føres i snor.

   omkring 2 år siden fra Vejle Ø, 7120 Vejle, Denmark
  • Gæst (Marcus)

   Som svar på: Gæst (Bjarne Andersen) Permalink

   Det kan man ikke få vurderet nogen steder. Men de mennesker, du møder på turen, kan have en ret klar fonemmelse af, om du har styr på hunden eller ej. Så det er altså de andres oplevelse af at se en fritgående hund, der er afgørende.

   omkring 2 år siden fra 6621 Gesten, Denmark
  Alt til dit kæledyr