Developed in conjunction with Ext-Joom.com

"Wäre ich nur ein Hund
mit Schnauze auch vier Beinen,
dann wollten auch für mich
die hübschen Frauen weinen
und küsse meinen Mund.
Ach, ich bin nur Mensch – kein Hund!"

Antidepressiv medicin til hunde??

Ifølge Danmarks Radio udskriver 53 ud af 75 dyreklinikker og hospitaler antidepressiv medicin til dyr, især hunde og katte.

Ifølge Dyreetisk råd bør man blive bedre til at undersøge, hvilke årsager der ligger bag dyrenes depression - frem for blot at medicinere.

Jeg kunne ikke være mere enig. Forhold mellem mennesker handler om at give og modtage. Hvis du vil have, så må du give. Men det er desværre ikke altid, at denne logik slår igennem, når folk anskaffer sig hund. At få den perfekte familiehund kræver en indsats hver dag. Man må give noget af sin tid og energi. Ellers kan man ikke forvente at se en glad hund, når man kommer hjem.

Medicin bør være den allersidste udvej - Men når 53 ud af 75 klinikker udskriver antidepressiv medicin, så kunne det godt tyde på, at der er for mange, som glemmer, at hunde er intelligente væsner, som er avlet til at samarbejde med mennesker, og som derfor kræver udfordringer og aktiviteter hver dag.

Hvorfor ser vi stadigvæk hunde, der bare står i hundegård det meste af dagen (ikke for at kritisere folk, der har hundegårde, for det kan være helt fint for hunde, som også bliver aktiveret)? Og hvorfor er det egentlig tilladt at købe en hund til et par hundrede kroner og så bare smide den på et internat, hvis man ikke lige synes, at det var sjovt nok at have den?

Hundebur i aluminium

Skriv din kommentar

0
betingelser og vilkår.
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer
Alt til dit kæledyr