Developed in conjunction with Ext-Joom.com


Annoncer for solide og sikre bure:

transportbur til hund aluminium

1.397,00 kr.

transportbur til hund aluminium

1.997,00 kr.

transportbur hund plastik

Prisen afhænger af størrelsen.

A+ A A-

Tips til valg af GPS til hunde

gps hunde
Køb GPS til hunden her
. I butikken kan du få dem i forskellige prisklasser. Den viste model er én af de dyreste.

Nu kan du holde styr på, hvor den hund er - hele tiden. GPS-computere er nemlig ikke længere noget, som kun findes i biler.
Det danske firma Orbiloc er nemlig begyndt at sælge små GPS-moduler, som kan sidde på halsbånden. De fylder ikke mere end en tændstikæske og kan give eksakte koordinater, når hunden er løbet væk. På denne måde skulle hundeejeren være godt forsikret om, at vovsen ikke når at løbe for langt væk.

Tidligere var den slags systemer næsten udelukkende noget, man så hos forskere, som ville tracke dyrs færden over store afstande. I dag er systemerne kommet ned på et prisniveau, hvor private også kan være med.

Læs mere: Hundegaardtilsalg.dk

GPS-halsbånd har længe været en fast del af schweisshundeførernes værktøjskasse. Når de foretager eftersøgninger, kan det nogle ganske være vanskeligt at vide, præcist hvor hunden er. Med GPS'en kommer føreren hurtigt frem til hunden og til den opgave, som han er sendt ud efter.

Hunden løber væk / Kommer ikke, når jeg kalder

Hvis du har oplevet, at din hund ikke kommer, når du kalder - så er du ikke den eneste. Det er et af de mest udbredte problemer i hundetræningen. Når hundeejere kommer til træning, siger en overraskende stor del af dem, at de er godt tilfreds, hvis bare hunden kan lære at komme på indkald.

For det første skal du finde ud af, hvilken type hund du har. Hvis man eksempelvis har en jagthund, giver det ikke meget mening at lokke med godbidder, når den render efter en hare. Det betyder ikke, at man ikke kan bruge godbidder. Jeg har set mange eksempler på hunde, som bliver gode til at komme på indkald med godbidder. Det virker bare ikke, hvis du har en hund med meget højt jagtinstinkt.

Hvis din hund ikke viser tegn på noget større jagtinstinkt, så kan du roligt gå i gang med indkaldstræning med godbidder og legetøj. Hvis din hund er meget madglad, kan du komme langt med godbidder. Men glem ikke, at nogle hunde faktisk reagerer endnu bedre på legetøjet. Hvis din hund eksempelvis er meget glad for at lege med en tennisbold, kan det være en rigtig god idé at bruge den, når du træner din hund til at komme på indkald.

I BEGYNDELSEN er du nødt til at træne hunden til at komme et sted, hvor den ikke render fra dig, fx i en have. Hav altid godbidder eller legetøj klar. Kald på hunden, og giv den godbidden eller legetøjet, når den kommer.

Hvis din hund har et meget stærkt jagtinstinkt, er det bedre at træne en fast stopøvelse, fx dæk eller sit. Begynd først øvelserne et sted, hvor der ikke er distraktioner. Herefter er det en god idé langsomt at bevæge sig ud i et område, hvor der findes noget, som kan få hunden til at stikke af. Prøv først med den lange snor. Forsøg at kommandere hunden "dæk" eller "sit", når den får øje på en hare eller andet, den vil jage. Ros, når den gør det rigtigt.

Uanset hvor lydig den bliver...

... så kan du stadig risikere, at din hund løber væk. Når problemet opstår hjemme i haven, bør man ganske enkelt sikre hegnet bedre. Men ude på de store ture på markerne eller ved stranden er en GPS til hunde et mere realistisk valg.

Selv højt præmierede hunde kan stikke af fra føreren. Med GPS'en får du lynhurtigt lokaliseret hunden og kan få hold i den. GPS'en giver dig også bedre mulighed for at træne hunden til at komme på indkald. For i flere tilfælde vil man kunne finde den, mens den er løbet væk fra sin ejer. Det betyder, at du kan give hunden klar besked om, at dens adfærd er uønsket. Uden GPS'en er man ofte overladt til en situation, hvor hunden på et eller andet tidspunkt beslutter sig for at komme tilbage, på indkald eller ej. I den slags tilfælde er det dårlig hundetræning at begynde at straffe hunden. Den kan nemlig ikke afgøre, hvorfor den bliver straffet.

Priser på GPS

Nogle af de dyreste koster omkring 8.000 kroner, men du kan sagtens finde dem til meget lavere priser. Nede omkring 1000 kroner er ikke urealistisk, når man søger online efter hundepejl / GPS.

hundepejl gps hunde
Annonce for GPS til hunde

Skriv din kommentar

0
betingelser og vilkår.
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer
Alt til dit kæledyr